De Jeugdland Speelmeerdaagse van Sint-Maartensdijk kan niet meer weggedacht worden uit de evenementenkalender, ARCHIEFFOTO
De Jeugdland Speelmeerdaagse van Sint-Maartensdijk kan niet meer weggedacht worden uit de evenementenkalender, ARCHIEFFOTO (Foto: Remko Vermunt)

Smerdiek maakt zich op voor Jeugdland Speelmeerdaagse

  algemeen

SINT MAARTENSDIJK - De Jeugdland Speelmeerdaagse komt eraan! Zo tegen het einde van de vakantie slaat de verveling toe en zijn menig ouder en kind weer blij dat de scholen weer gaan beginnen, maar niet de deelnemertjes van deze toffe speelmeerdaagse. Hen wacht aan het eind van de zomervakantie nog een bomvol programma waarbij ze zich heerlijk uit kunnen leven. Opgeven kan nog tot maandag 12 augustus 12.00 uur!


De Jeugdland Speelmeerdaagse van Sint-Maartensdijk kan niet meer weggedacht worden uit de evenementenkalender en wordt jaarlijks georganiseerd door Evenementen Comité Smalstad, de dorpstafel, Zwembad Haestinge en de Zondagsschool De Zaaier. Jaarlijks genieten tientallen kinderen van dit bijzondere initiatief dat haar sporen al lang en breed verdiend heeft op Smerdiek. Dit jaar strijkt de Jeugdland Speelmeerdaagse voor de achtste keer neer op het terrein van firma Weggemans.

Timmerdorp
Gemiddeld nemen ruim tweehonderd kinderen deel aan de speelmeerdaagse en iedere dag komen er zo'n 175 kinderen op af. Traditiegetrouw beginnen zij met twee dagen timmeren. De kinderen zorgen zelf voor een fijne hamer en door middel van en hoop sponsoren en individuele bijdragen kunnen zij aan de slag met duizenden en duizenden spijkers. Ook is er volop hout aanwezig, zodat de fanatieke deelnemers zich geen moment hoeve n te vervelen. Dit jaar gaat de speelmeerdaagse van start op woensdag 14 augustus om 10.00 uur. Tot 15.00 uur kan de jeugd gewapend met een hamer, spijkers en heel veel hout aan de slag om de mooiste kunstwerken te realiseren. Op donderdag 15 augustus krijgen de kinderen eveneens de kans om zich volledig uit te leven op het hout. Twee dagen timmeren gaat niet in de koude kleren zitten, daarom zorgt de organisatie ook voor afwisseling. Dit jaar is er een bmx-demonstratie en de dikke bandenrace terwijl ook de gemaakte hutten alvast kunnen worden bezichtigd. Op vrijdag wordt er niet getimmerd, dan is het tijd om te zwemmen! Die dag trekken de deelnemertjes massaal naar zwembad Haestinge voor waterspelletjes. Om 19.30 uur is er nog een afsluitende activiteit. Of dat weer een Vossenjacht is zoals vorig jaar, is nog een verrassing, maar het zal in ieder geval de moeite waard zijn!

Opgeven

KInderen tussen de zes en veertien jaar kunnen deelnemen. Voor drinken en boterhammen wordt gezorgd. Dankzij vele sponsoren en instanties is het deelnemen voor de kinderen helemaal gratis, maar een bijdrage in de witte melkbus wordt zeker gewaardeerd. De kinderen hoeven behalve een hamer, stevige schoenen en een goed humeur. niet mee te nemen. Opgeven tot 12 augustus 12.00 uur kan via jeugdland@zeelandnet.nl of middels een briefje met naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, zwemdiploma en mailadres in de brievenbus van het praathuisje te stoppen. Meldt je wel op tijd aan want het maximaal aantal deelnemers is 250. De organisatie nodigt ouders van harte uit om mee te helpen! Zij kunnen zich ook nog aanmelden. 

Meest gelezen

Meest geliked

Gratis donuts bij Loods3 2 2/7
Kerkdiensten mogen weer voor vollere kerk 1/7
Proeftuin Sint-Annaland mag zich verder bewijzen 30/6

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief