Honden van losloopveld Oud-Vossemeer blij met zwembad!
Het initiatief voor het hondenlosloopveld kwam van Christina Biggeman.
Het initiatief voor het hondenlosloopveld kwam van Christina Biggeman.

Honden van losloopveld Oud-Vossemeer blij met zwembad!

  algemeen

OUD-VOSSEMEER - Sinds deze maand heeft het hondenlosloopveld in Oud-Vossemeer een heus hondenzwembad waar al veel honden dankbaar gebruik van hebben gemaakt.


DOOR JACOLINE DE BOER

"Het idee begon als een lolletje", vertelt Miriam van Gorsel die daar dagelijks met haar twee honden komt. "Het was op een gegeven moment erg warm en doordat er geen bomen zijn is er ook bijna geen schaduw. Een zwembad waar de honden lekker af kunnen koelen na het spelen was dat dan ook een geweldig idee", zegt Miriam. Het balletje begon te rollen en al gauw kwam er een anonieme donatie waarvan het EPDM-zeil is gekocht. Firma Van de Klundert heeft gezorgd dat er een gat gegraven werd en Riooltechniek Boers heeft gezorgd dat het zwembad gevuld werd. Het bad loopt geleidelijk af en is op zijn diepst zo een vijftig cm dus ook de kleinste hondjes kunnen lekker afkoelen.

Handtekeningenactie

Het initiatief voor het hondenlosloopveld kwam van Christina Biggeman een inwoonster van Oud-Vossemeer. Nadat ze vorig jaar april een handtekeningenactie was gestart voor het veld heeft ze de handtekeningen overhandigd aan gemeente. Uiteindelijk heeft het nog een jaar geduurd voordat het veld er kwam. De gemeente heeft voor de materialen gezorgd en inwoners van Oud-Vossemeer hebben hun krachten gebundeld om het terrein volledig af te zetten. Op 28 juni jl. is het losloopveld officieel geopend door de burgemeester en werd de naam en het logo bekend gemaakt. Kinderen van de Anthoniusschool en Die-Heenetrecht mochten allemaal een naam verzinnen en een logo bedenken. Uiteindelijk werd het HUP een afkorting van hondenuitlaatplaats. In Sint-Annaland is men op het moment ook bezig met een hondenlosloopveld, iets waar de inwoners van Stalland ook erg blij mee zijn. Dit allemaal door burgerinitiatieven van inwoners van de Gemeente Tholen.

Drukte
Dat het initiatief goed is ontvangen door de bewoners en hun trouwe viervoeters blijkt wel uit de drukte die er dagelijks is. Op een drukke avond tussen zes en acht uur zijn er al gauw zo een 20 verschillende honden met hun baasjes. Onder andere Rottweilers, Teckels, Labradors en Shih tzu's gaan er graag spelen. Een hoop verschillende rassen met totaal verschillende baasjes. Op het veld staan pallets op elkaar gestapeld en er is ook een mooie picknicktafel zodat de baasjes gezellig met elkaar kunnen kletsen als hun honden aan het uitrazen zijn. Voor de honden zelf liggen er ook een aantal voetballen waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt.

Het sociale contact

Eens per maand drinken verschillende baasjes gezamenlijk een kopje koffie op het terrein. Ook dit idee is ooit begonnen als een lolletje. Miriam van Gorsel vertelt: "We zitten hier vaak met zijn allen samen en een keer was het erg koud. Toen kwam het idee om eens koffie en thee mee te brengen en sindsdien doen we dat nu. Tijdens de opening hebben we het voor het eerst gedaan en de plaatselijk Spar heeft toen appelflappen gesponsord. Het losloopveld is echt een aanwinst voor het dorp. Het is niet alleen leuk voor de honden maar ook zeker voor de mensen. Er komt hier bijna iedere dag een man die pas zijn vrouw is verloren en die komt hier echt voor een praatje", vertelt Miriam verder. "Het sociale contact is hier erg groot", aldus Miriam.

Mensen van buitenaf

Ook mensen van buiten Oud-Vossemeer weten het veld inmiddels te vinden. Yvonne uit Tholen komt hier nu sinds een paar weken met haar pup. Yvonne vertelt:" Ik had over het losloopveld gelezen op internet en ik ben hier nu al drie keer geweest. Het is wel fijn dat het er is want in Tholen heb je niet echt een losloopgebied en ik wil niet graag met mijn hond langs de weg lopen. Juist ook het socialiseren van mijn pup vind ik erg belangrijk en hier kan dat heel goed", aldus Yvonne. 

Het losloopveld is toegankelijk voor iedereen en al het wel en wee van het veld is te vinden op Facebook: Vossemeerse4voetersspeeltuin.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief