Foto: Remko Vermunt

Gemeente laat Sint-Maartensdijk op eigen benen staan

  algemeen

SINT - MAARTENSDIJK - De gemeente stelt 7750 euro beschikbaar voor het project Samenhang in Smerdiek. Insteek is dat de Dorpstafel in de toekomst het overzicht houdt op de activiteiten en plannen van lokale werkgroepen en dit zo in goede banen leidt. Het project Samenhang in Smerdiek, kerngericht organiseren van maatschappelijke opgaven gaat de Dorpstafel op weghelpen.
 


"Als gemeente hebben we er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er het een en ander in Sint-Maartensdijk op werd gestart. Diverse werkgroepen zijn aan de slag gegaan en daar is heel veel moois uit ontstaan", zo begint wethouder Jan Harmsen. "We hebben als gemeente zaken aangestuurd en in de gaten gehouden. Altijd met het idee om ons terug te trekken wanneer dat kan. Nu is het onze taak nog om ervoor te zorgen dat het in de toekomst goed verder gaat. Feitelijk kun je zeggen dat we een stapje terug kunnen doen en dat is eigenlijk alleen maar heel positief. De cirkel is rond, we hoeven nu alleen nog maar te zorgen voor externe ondersteuning."

Dorpstafel

Het wordt nu de taak van Dorpstafel om het overzicht te behouden en overkoepelende zaken aan te sturen. Om dat goed in de vingers te krijgen steekt de gemeente 7750 euro in het project Samenhang in Smerdiek. Zo wil de gemeente de Dorpstafel voldoende instrumenten en kennis meegeven om op eigen benen verder te gaan. Wethouder Harmsen heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat de initiatieven in Smerdiek nog verder uit zullen breiden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief