Portret door Victor van de Lande.
Portret door Victor van de Lande. Foto: Victor van de Lande

Thema 'Portret' centraal bij de OPEN Atelierroute

Sport en vereniging

THOLEN - Tegenover mij in de trein zit een mooi meisje die nadat zij zichzelf zorgvuldig heeft opgemaakt, een aantal zelfportretjes maakt met haar mobiele telefoon. Zonder enige gene neemt zij een glamourlook aan en maakt de ene selfie na de andere. Is het zelfportret niet een massaal toegepaste levensvorm geworden? Onze voorouders lieten zich graag verbeelden in prachtige schilderijen liefst in pracht en praal en konden zo hun status vereeuwigen.

Het genre portret is voor veel kunstenaars een lonend en boeiend uitgangspunt geweest voor hun werk. Portret, zelfportret, groepsportret, in foto, verf of ruimtelijk werk, de diversiteit is enorm.

U kunt op zaterdag 3 augustus tijdens de open atelierroute komen kijken en zich verwonderen over de werken van de deelnemende kunstenaars, waaronder juweeltjes van portretten te vinden zijn. Zo maakt Jolanda van Dam prachtige surrealistische portretten in klei. De portretten van Marcel van Tienen zijn bijzonder in hun schilderachtige kwaliteit en Victor van de Lande vertaalt portretten in verf uit het oude familiealbum.

De kunstroute biedt eenieder een ontmoeting met heerlijke kunst, gevarieerd en boeiend.

Komt dat zien!! Op zaterdag 3 augustus van 11.00-16.30 uur.

Op www.cultuurpleintholen.nl kunt u informatie vinden over deelnemende kunstenaars.

Verdraaide Kop door Jolanda van Dam.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief