Onder andere de Havendagen kregen al subsidie van de provincie
Onder andere de Havendagen kregen al subsidie van de provincie (Iman Fase)

Culturele evenementen maken kans op provinciale subsidie

THOLEN - Organisaties en verenigingen die voor 1 september een subsidie aanvragen voor een culturele activiteit, kunnen daarmee tevens in aanmerking komen voor een provinciale cultuursubsidie.


Culturele instanties kunnen bij de gemeente Tholen het hele jaar door subsidie aanvragen voor hun evenementen, maar wie voor 1 september subsidie aanvraagt voor het volgende jaar maakt ook kans om voorgedragen te worden voor een provinciale subsidie. "Voorbeelden van eerder gehonoreerde verzoeken zijn: de Kunstroute Tholen, de Open Atelierroute 2019, De Thoolse Muziek tweedaagse 2019 en de Havendag", aldus de wethouder.

Eisen

Om kans te maken op de provinciale subsidie, moet de activiteit wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het een kwaliteitsimpuls geven aan de culturele activiteiten in de Oosterschelderegio, het moet de maatschappelijke en culturele participatie van inwoners bevorderen en het moet de regio aantrekkelijker maken voor inwoners en bezoekers. De provinciale subsidie is altijd gekoppeld aan de toekenning van een gemeentelijke subsidie, waarmee je dus het dubbele geldbedrag binnen kan halen.

Subsidie aanvragen

Een aanvraag voor subsidie kan worden ingediend bij het Cultuurplein Tholen via www.cultuurpleintholen.nl. Het Cultuurplein Tholen adviseert het college van burgemeester en wethouders, maar vaak worden die adviezen overgenomen.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief