De auto van één van de leden FOTO MARLOES PIPPING
De auto van één van de leden FOTO MARLOES PIPPING (Foto: )

Tweede meeting voor Car Tuning Zeeland

SINT-MAARTENSDIJK - Car Tuning Zeeland is nieuw leven ingeblazen door Marzel Beekhuizen en Rogier van der Sterre. Meeting Far off the End 1.0 krijgt daarmee een vervolg met Far off the End 2.0


Op 12 april van dit jaar namen de vrienden Marzel Beekhuizen en Rogier van der Sterre Car Tuning Zeeland over. Een kleine drie weken later was daar de eerste meeting al. Far off the end 1.0. De meeting gehouden op de Oesterdam werd drukbezocht door zo een honderd autofanaten. Op 31 augustus is daarom ook het vervolg, Far off the End 2.0. Iedereen die ook maar enigszins geïnteresseerd is in auto's is van harte welkom.

Drive for!

Buiten de meetings die Car tuning Zeeland houdt organiseren ze ook elk jaar een Drive for. Tijdens deze tocht willen ze iemand die het moeilijk heeft een leuke dag bezorgen en zo een hart onder de riem steken. Dit jaar vindt de Drive for plaats op 1 september. De club zal in een stoet van Sint-Maartensdijk via Sint-Annaland en Oud-Vossemeer zo hun weg vervolgen naar Steenbergen waarna zij hun auto's showen op de Markt in Steenbergen. Ze vertrekken om half twaalf in Sint-Maartensdijk en hopen een half uurtje later aan te komen op de Markt.

Car Tuning Zeeland

Car Tuning Zeeland is opgericht in 2017 door een club vrienden die helemaal weg zijn van auto's.Marzel en Rogier zaten al in de club en zagen mogelijkheden om de club te laten groeien. Op dit moment zijn er drie meetings per jaar, ze hopen dit uit te breiden naar vijf meetings per jaar. De meetings worden bezocht door mensen uit heel Nederland en België. "Het is een samenkomst van een vriendengroep waarbij de buitenwereld ook uit genodigd is", vertellen Rogier en Marzel. De club telt op dit moment 22 leden waaronder 5 dames. Iedereen met wat voor auto dan ook is welkom. Het is alleen niet toegestaan om alcohol te drinken tijdens de meetings en het is verplicht om bij 2 meetings per jaar aanwezig te zijn. De club heet dan wel Car Tuning Zeeland, er zijn echter ook leden uit Brabant.Gezelligheid en de samenhorigheid heeft de club hoog in het vaandel staan.

Clubhuis

Eén van de leden heeft een garage aan de Sportlaan waar de vrienden toch al gauw zo een drie zaterdagen per maand te vinden zijn. Ze knutselen daar aan hun auto's, drinken koffie en maken een praatje. Sommige leden zien elkaar dagelijks en spreken ook geregeld buiten de meetings en het knutselen aan hun auto's met elkaar af. De vrienden kunnen eigenlijk alles zelf aan een auto. Van een motorblok vervangen tot het spuiten van de auto's. Ze maken veel gebruik van slooponderdelen. Bijna iedere zondag gaat Rogier wel naar de sloop om te schat zoeken zoals hij het noemt. Bij Rogier zat de liefde voor auto's er al vanaf kleins af aan in. Op dit moment heeft hij vier auto's en een vrouw en zoontje die de liefde voor auto's met hem delen. "Iedere auto die ik heb moet aangepast worden" vertelt Rogier.Ook Marzel is sinds dat hij klein was gek op auto's. Hij geniet vooral van het knutselen aan auto's. Op dit moment is hij bezig om van een auto een aanhanger te maken.

De auto's

Als de leden bij elkaar zijn is het alsof ze een scene van the Fast and the Furious aan het naspelen zijn. Het harde geluid wat uit sommige auto's komt is overweldigend evenals de muziekinstallatie die in sommige auto' s te vinden is. Geen van de auto's is opgevoerd maar hier en daar zijn er wel de nodige uitlaten vervangen. Een Golf, een Peugeot en Kia, eigenlijk hele standaard auto's die door de club opgepimpt worden. Sommige auto's hebben stickers, andere gave verlichting. "Wie denkt dat het een dure hobby is heeft het mis, je bepaalt namelijk zelf hoe duur je het maakt", vertellen de heren.

Meer informatie over de meeting en de club is te vinden op www.cartuningzeeland.nl of op Facebook.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief