Foto:

ABT: Regionaal overleg voor uitbreiding van windmolenparken

THOLEN - Han van 't Hof en George de Leeuw (ABT) willen dat er een regionaal overleg komt met onder andere de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen om te bespreken hoe er in de toekomst omgegaan moet worden met de komst van windmolenparken.


De gemeenteraad is voornemens om in september nieuwe kaders te stellen met betrekking tot windenergie, maar volgens de ABT-fractie gaat dit dezelfde discussie opleveren als voorheen. "Zo zal er opnieuw discussie gevoerd gaan worden over hoe we omgaan met de aanvraag in de Noordpolder te Sint Maartensdijk. Vier of vijf windmolens erbij? Of gaat de provincie zeggen er moeten er nog tien, vijftien of nog meer molens geplaatst worden? Gaan we wel of niet schuiven met de standplaatsen?" Volgens de ABT-fractie gaan deze discussies er niet voor zorgen dat de overlast voor de inwoners minder gaat worden. 

"Er moet een regionaal overleg komen om de windmolens te centraliseren", stelt Van 't Hof. En daarbij moet volgens hem gekozen worden voor óf windpark Krammer of  het windmolenpark aan de Oesterdam. "Dit betekent dan ook dat zowel de plannen van de gemeente Bergen op Zoom en de mogelijk toekomstige plannen van de Gemeente Steenbergen hierin worden meegenomen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief