Afbeelding

Thoolse braderie ondanks hitte vrij druk bezocht

Door: Jacoline de Boer algemeen

Ook kinderbraderie weer een groot succes

THOLEN - De braderie die afgelopen vrijdag en zaterdag werd gehouden in Tholen stad is ondanks de hitte drukbezocht. De kinderen die 's morgens op de kinderbraderie met hun spulletjes zaten hadden nog geluk. De temperatuur was toen nog heerlijk met zo een 22 graden. 's Middags liep de temperatuur echter gauw op tot de dertig graden.

DOOR JACOLINE DE BOER.

Donderdagmiddag vanaf vier uur, vrijdag en zaterdag de gehele dag was Tholen stad volledig afgesloten voor verkeer. Reden de drukst bezochte en grootste braderie van het eiland Tholen. Vanaf vrijdag 13:00 uur kon men naar hartenlust slenteren langs de vele kraampjes die er stonden.

Kinderbraderie

Zaterdag begon om 9:00 uur de kinderbraderie waarbij veel kinderen uit Tholen hun spulletjes konden verkopen. De kinderbraderie is nog steeds een groot succes en steeds meer kinderen weten hun weg al dan niet met hun ouders te vinden naar de kinderbraderie. Zo ook Luca en Haley beiden uit Tholen. Ze hebben best veel verkocht en genoten van het mooie weer. Ook Iris uit Tholen stond dit jaar weer op de kinderbraderie. Ze verkocht veel van haar barbiespullen en kijkt ieder jaar weer uit naar de kinderbraderie. De kinderen konden gelijk hun verdiende geld weer uit geven op de kermis. De kermis die traditiegetrouw op de Haven staat zorgde weer voor veel plezier bij kinderen van alle leeftijden. Vooral de botsauto's en de boksbal waren favoriet bij de wat oudere kinderen. De kleintjes gingen liever in de draaimolen onder toeziend oog van hun ouders. Ook het eendjes vissen werd druk gedaan.

Voor ieder wat wils

Vorig jaar viel de braderie een beetje in het water door het slechte weer. Het was toen ook erg warm maar met regelmatig flinke regen- en onweersbuien. Dit jaar scheen het zonnetje volop en was het wederom erg warm. Ongeveer 130 stands stonden opgesteld in het centrum van Tholen. Er was volop keuze uit tassen, kleding en schoenen. Wie een zonnebril zocht op deze zonnige dag had geluk want er was meer dan genoeg aanbod. Speelgoed, dvd's, kaarten en koekenpannen er was echt voor iedereen wat te vinden. Er stonden zelfs tweedehandsauto's opgesteld op de Eendrachtsweg. Verschillende merken auto's werden te koop aangeboden voor een leuke prijs. Ook was het mogelijk een gratis testrit te maken met een e-cruiser bij een andere stand. Een ondernemer niet uit Tholen komt al 16 zestien jaar speciaal naar deze braderie. Hij verkoopt van alles en nog wat maar dit jaar had hij zich tot één product beperkt, bamboekussens. Hij vertelt: "Ik kom hier echt voor de gezelligheid. Omdat ik hier al zolang kom heb ik inmiddels ook een hoop vaste klanten. De verkoop dit jaar is wat minder maar dat wijt ik aan het warme weer, het is ook minder druk als andere jaren. Bij de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk kon je een ruitje sponsoren. Ze hopen zo geld in te zamelen voor het onderhouden van de kerk.

Stands

Ook de SP en de ALS Stichting waren van de partij evenals de Eerste Hulp Post. Zij hadden nog geen blaren hoeven doorprikken of mensen moeten helpen die bevangen waren door de warmte. Wel hadden zij die ochtend al een gast van een camping geholpen die een flinke brandwond had. Deze brandwond had hij eerder deze week al opgelopen maar het leek hem wel makkelijk om deze door de EHBO te laten behandelen. De verwachting van de EHBO was nog wel dat het tegen de avond wat drukker zou worden bij hun stand.De terrassen zaten helemaal vol en overal hing een zeer gezellig sfeertje. Op de Kaay was ook net als ieder jaar een muzikaal programma en werd daarom drukbezocht. Ook in de stad zelf waren allerlei kraampjes waar je heerlijk kon eten. Poffertjes, frietjes een broodje hamburger, ook op dat gebied was voor ieder wat wils. Tholen stad sluit ieder jaar het braderieseizoen af. De ondernemers spreken van een zeer geslaagd weekend en kijken uit naar volgend jaar. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief