Afbeelding
Foto: Venema Media

Hulpdiensten houden zoekactie naar twee personen bij Oesterdam

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

THOLEN - De politie, brandweer en KNRM hebben maandagavond een zoekactie gehouden naar twee personen die mogelijk in de problemen zouden zijn geraakt aan de Oesterdam bij Tholen. Uiteindelijk bleken de twee personen veilig op een motorjacht te zitten. Deze lag op een zandplaat bij de Oesterdam. De hulpdiensten konden even na half elf hun zoekactie beëindigen. 

Een melder had vanaf de dijk twee personen op een zandplaat gezien. Volgens de getuige was de zandplaat volledig omsloten door water. De brandweer van Stavenisse en de KNRM uit Hansweert rukte met twee boten uit om vanaf het water naar de personen te zoeken. Omdat de locatie niet helemaal duidelijk was, heeft de politie vanaf de kant naar de personen gezocht.

De KNRM vond uiteindelijk een motorjacht op een drooggevallen zandbank. Na een kort gesprek tussen de personen op het zeiljacht en bemanning van de KNRM werd al snel duidelijk dat de twee personen aan boord die avond op de drooggevallen plaat hadden gelopen. De hulpdiensten gaan er van uit dat melder deze personen gezien heeft. De zoekactie werd daarom even na half elf de zoekactie beëindigd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief