Afbeelding

In de startblokken voor tiende editie Nazomertocht

Door: Vera de Geus algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers houdt voor de tiende keer de nazomerwandeltocht op zaterdag 7 september. Wandelliefhebbend Tholen kan dan ook alvast een dikke streep in de agenda zetten!

Iedereen die zin heeft om de wandelschoenen aan te trekken en heerlijk door de natuur op pad te gaan is welkom bij de Oosterscheldestappers. Er kan zaterdag 7 september 5 , 10 , 15, 20 ,30 of 40 kilometer gewandeld worden. "De routes liggen langs of zijn in de nabijheid van het Nationaal Park Oosterschelde en gaan over (zee)dijken met prachtige vergezichten zowel binnen- als buitendijks. Afhankelijk van de gekozen afstand gaan de routes verder door de Thoolse polders met nazomers gekleurde landerijen rondom de dorpen Sint-Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet", zo belooft de wandelvereniging.

Start en finish

De start- en finish-locatie is in het Sport en Gemeenschapshuis Haestinge, Sportlaan, Sint-Maartensdijk en deze is geopend vanaf 07.00 uur. De langere afstanden (20-30-40) starten vanaf 07.30 uur tot uiterlijk respectievelijk 09.00-10.00-11.00 uur, terwijl de kortere afstanden (15-10-5) vanaf 08.00 uur van start gaan tot uiterlijk respectievelijk 12.00-13.00-14.00 uur. Alle routes worden met pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog een routebeschrijving verstrekt. Er wordt gewandeld over grotendeels verharde wegen en paden, maar ook over bospaden.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief