Gemeente Tholen gaat communiceren via Whatsapp

  algemeen

THOLEN - Wie iets aan de gemeente Tholen te vragen heeft, kan vanaf deze week gewoon een appje sturen. Dit is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. "Hiermee willen we onze digitale dienstverlening uitbreiden en onze service verder verbeteren", zegt het college van B&W.


Sinds maandagochtend 16 september is het nieuwe dienstverleningskanaal van de gemeente officieel in gebruik genomen. 11,5 miljoen mensen in Nederland hebben WhatsApp geïnstalleerd op hun mobiele telefoon en dagelijks worden er enorm veel berichtjes naar elkaar gestuurd.

Drempel

Door als gemeente ook een nummer beschikbaar te stellen waar de inwoners hun vragen aan kunnen richten, wil de gemeente de drempel om te communiceren met haar inwoners laag houden. Tholen is al langer actief op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube.

Nummer

Het WhatsApp-nummer van de gemeente Tholen is 06-12105810. Dit 06-nummer kan alleen worden gebruikt om WhatsApp-berichten te sturen. Het is niet mogelijk om naar dit speciale nummer te sms-en of te bellen. Voor telefonisch contact kan het algemene nummer 14 0166 gebeld worden. Vragen via Whatsapp worden van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur en vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur (uitgezonderd feestdagen).

Uitzonderingen
De gemeente Tholen wil laagdrempelig zijn en het haar inwoners makkelijk maken, maar geeft aan dat Whatsapp niet geschikt is voor alle vragen. "Het is natuurlijk niet geschikt voor het versturen van privacygevoelige informatie zoals persoonsgegevens of een Burgerservicenummer. In dat geval vraagt het Klanten Contact Centrum om op een andere manier verder contact op te nemen", zo legt men uit. 

 

Vacatures

(lerling) Constructie-/bankwerker

Yerseke

woningstoffeerder m/v

Goes

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Wemeldinge

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief