Afbeelding

ChristenUnie wil opheldering over eenzaamheid op Tholen

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de eenzaamheidscijfers op het eiland Tholen. Uit de laatste cijfers blijkt een groot percentage van de inwoners (behoorlijk) eenzaam te zijn en daar wil raadslid Marcel Vercammen op inspelen. Hij wijst op het landelijke meldpunt voor eenzame jongeren, maar wil ook de eenzame Thoolse senioren niet uit het oog verliezen.
 

De cijfers van eenzaamheid op Tholen in 2016 liegen er niet om. 45 Procent van de inwoners zegt zich eenzaam te voelen tegenover 44 procent van alle Nederlanders. Tien procent is ernstig eenzaam, 46 procent sociaal eenzaam en 31 procent emotioneel eenzaam. Vercammen vraagt zich af of de gemeente op de hoogte is van deze cijfers en of er wellicht recentere cijfers zijn. Het raadslid geeft aan dat naast ouderen, ook jongeren kunnen lijden aan eenzaamheid. Hij wil dat ook weten of de gemeente deze mensen in beeld heft of dit nader wil onderzoeken.

Week van de eenzaamheid
Ook wil hij weten welke activiteiten de gemeente onderneemt en of er aandacht wordt besteed aan de week tegen eenzaamheid in de week van 1 tot en met 8 oktober. "Dit kan al eenvoudig, bijvoorbeeld via de sociale media", zo oppert Vercammen die tevens wil weten of het college bekend is met het meldpunt 'eenzame jongeren' en of dit meldpunt ook door Tholen ingezet kan worden om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen. "Wij als ChristenUnie zouden graag zien dat de gemeente goed op dit onderwerk inspeelt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief