De lieve grappige ondeugende mops Bacon bijna 5 jaar.
De lieve grappige ondeugende mops Bacon bijna 5 jaar.

Dierendag: 10 x de liefste huisdieren van Tholen

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - Met dierendag in het vooruitzicht konden wij het natuurlijk niet laten om een selectie te maken van de grappigste/liefste/schattigste en mooiste huisdieren van Tholen. Tholenaren stuurden massaal foto's in van hun pluizige vriendjes. Aan ons de moeilijke taak om daar 20 bijzondere exemplaren uit te pikken. Check hieronder of jouw beestje er tussen staat. 

Lekker rennen met de hond, spelen met de kat, knuffelen met het konijn of praten tegen de parkiet. Dat zal veel Tholenaren bekend voorkomen. Bijna vier miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. Veel van die huishoudens zetten vrijdag hun favoriete dier in het zonnetje tijdens dierendag. En voor die gelegenheid wilde de Thoolse Bode al die lieve dieren graag eens zien! 

Waar komt dierendag vandaan?

Dierendag is niet meer uit Nederland weg te denken, want we grijpen de kans maar graag aan om ons dier in de watten te leggen. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1930. De Tsjechische Ilse Winter kwam met het idee, waarna zij met de voorzitter van de Internationale Dierenbeschermingsvereniging 4 oktober uitriep tot dierendag. Dit is de sterfdag van Fransiscus van Assisi, een religieuze man die veel gaf om de natuur en het lot van zwervers, zieken en dieren.

Frodo, een Ragdoll van 12 jaar oud.
 De Dobermann Vayen van 4,5 jaar.
Daantje(10 jaar) en Kiki(1 jaar), beide uit het asiel.
Dit is Lizzy van bijna 6 jaar, een kruising tussen een border collie en een australian shepherd.
Afbeelding
Whoopi, 2 jaar en totaal niet fotogeniek en ook nog eens erg scheel, aldus baasje Petra.
Dit is Luigi, ook wel vernoemd? naar Luigi van Mario Bros vanwege zijn kleur.
De waaiergarnalen van Marjo Lampen
Golden retriever pup Bram van bijna 9 maanden samen met Rosie.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief