Gemeente plakt stickers op graven in Stavenisse

  algemeen

STAVENISSE - De gemeente Tholen gaat de komende weken stickers plakken op graven op begraafplaatsen in Stavenisse waarvan niet bekend is wie de belanghebbenden zijn. Tholen wil de administratie rondom de graven op orde brengen en hoopt daarom in contact te komen met eventuele nabestaanden.


De rechthebbenden van graven in Stavenisse waarvan de rechten zijn verlopen en die achterhaald kunnen worden, krijgen een brief van de gemeente. "Een deel van de rechthebbenden kan echter niet worden achterhaald, bijvoorbeeld door verhuizing of overlijden", zo legt het gemeentebestuur uit. "Om deze graven van een nieuwe rechthebbende te kunnen voorzien, worden deze betreffende gedenktekens gemarkeerd met een sticker met de tekst: "Contact gezocht - Zie publicatiebord".

Afstand

In sommige gevallen is al duidelijk dat de graven geruimd gaan worden. Gedenktekens van graven waarvan afstand is gedaan van de rechten worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: "Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord". Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden", aldus de gemeente die op deze manier zorgvuldig met het ruimen van graven wil omspringen. De gemeente geeft aan dat nabestaanden, een jaar de tijd hebben om te reageren. "Als we na één jaar geen aanmeldingen voor een graf hebben gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd.", zegt men. Reageren kan via www.tholen.nl.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief