Afbeelding
Foto: Venema Media

Deel asfalt Oud-Vossemeersedijk wordt zo snel mogelijk aangepakt

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - Uit onderzoek van de provincie is geen eenduidige oorzaak gebleken voor de vele ongevallen op de Oud-Vossemeersedijk. Wel is duidelijk dat de weg op een aantal kleine wegvakken beduidend minder stroef is geworden ten opzichte van eind vorig jaar. Hoewel dit niet als dé oorzaak aangewezen kan worden, wordt het asfalt op delen van de weg wel zo snel mogelijk aangepakt.
 

Eerder al heeft de provincie de snelheid op de Oud-Vossemeersedijk (N656) de maximum snelheid verlaagd van 80 naar 50 kilometer per uur. De maatregel was het gevolg van zeven ongevallen die begin oktober plaatsvonden. In de tussentijd deed de provincie Zeeland onderzoek naar de situatie, onder andere na vragen die gesteld werden binnen de Provinciale Staten.

De provincie laat nu weten dat er in de afgelopen twee jaar zeventien ongelukken plaatsgevonden op de Oud-Vossemeersedijk. Er lijkt geen eenduidige oorzaak te zijn. "Van de ongevallen van afgelopen periode weten we dat er één als gevolg van een oliespoor is gebeurd. Van de overige ongevallen hebben we geen uitsluitsel over de oorzaak. Omdat er (gelukkig) geen letsel te betreuren was bij de ongevallen van begin oktober is door de politie geen uitgebreid onderzoek gedaan", verduidelijkt de provincie.

"We hebben recent de stroefheid laten meten en de weg bleek op een aantal kleine wegvakken beduidend minder stroef ten opzichte van een meting van eind vorig jaar. De weg wordt zo spoedig mogelijk behandeld, waardoor deze weer stroever wordt. Ook overwegen we nieuw asfalt aan te brengen", besluit de provincie. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief