Na een spannend verhaal konden de kinderen vervolgens in groepjes langs de snoeppunten.
Na een spannend verhaal konden de kinderen vervolgens in groepjes langs de snoeppunten. (Foto: Jacoline de Boer )

Enorme opkomst bij Halloweenoptocht

OUD-VOSSEMEER - Het was flink griezelen tijdens de griezeltocht in Oud-Vossemeer. De snoeppunten waren overduidelijk versierd voor Halloween. Enge poppen, spinnenwebben, spannende geluiden, het was er allemaal.


DOOR JACOLINE DE BOER

De griezeltocht die dit jaar alweer voor de vierde keer werd gehouden trok ruim 123 kinderen en 75 ouders. De tocht begon bij de Anthoniusschool waar de kinderen eerst werden getrakteerd op een lekker heksensapje met oogballen. Na een spannend verhaal konden de kinderen vervolgens in groepjes langs de snoeppunten. Al bij het eerste snoeppunt kregen de kinderen de schrik van hun leven toen er in een geparkeerde auto iemand bleek te zitten die de kinderen liet schrikken. Een lekker snoepje maakte vervolgens alles goed.

Spookhuis

De tocht werd voortgezet langs de Die-Heenetrechtschool. In de school zelf was een waar spookhuis opgezet. Vervolgens hadden de kinderen geluk want in dezelfde straat waren maar liefst nog twee snoeppunten te vinden. De tocht ging verder en bij het volgende snoeppunt moesten de kinderen zelfs een trap op om de snoepjes te halen. Iets makkelijker was het bij de plaatselijke Spar. Zij hadden een kraam buiten gezet waar de kinderen snoep konden pakken. Om het hoekje bij de Spar kwamen de kinderen bij een wel heel eng huis aan. Ze belden aan en een meneer met een eng masker deed heel langzaam de deur open. Alle vijftien snoeppunten hebben heel erg hun best gedaan om hun huis er zo eng mogelijk uit te laten zien.

Snoeppunt

Melissa Vaders deed voor het eerst mee als snoeppunt. Zij vertelt het volgende hierover: "Wij deden
mee omdat de kinderen nu ouder zijn en wij de andere keren al gelopen hadden. Wij hadden eigenlijk iets voor buiten gepland maar dat liet het weer helaas niet echt toe". Melissa had haar gang omgetoverd speciaal voor de Halloween. Haar dochter Macy zat op een stoel verkleed met een grote mand met snoepjes. Op de trap stond Melissa's zoon Levi verdekt opgesteld om de kinderen te laten schrikken. Ieder kind wat binnen kwam zag in eerste instantie alleen Macy zitten en niemand verwachte dan ook dat er nog iemand op de trap stond. Melissa vertelt verder: "Macy bleef zo goed in haar rol dat mensen dachten ze een pop was. Wij vonden het heel leuk en doen volgend jaar zeker weer mee".

Knutselen

Wie al van het begin af aan meedoen is Familie de Koning. Ze weten ieder jaar de kinderen weer flink te laten schrikken en maken er ieder jaar ook weer serieus werk van om hun huis zo goed mogelijk te versieren. Dit jaren hadden ze echter wel heel groot uitgepakt. Al weken van tevoren was de familie al bezig om iets te knutselen. Heel de garage werd speciaal omgetoverd en er werden zelfs enkele parkeerplaatsen voor afgezet. Nisha de Koning vertelt hierover:" Gelukkig hebben wij lieve buren die er geen probleem van maken". De kinderen die bij het huis aankwamen werden opgewacht door de man van Nisha met een eng masker op. Hij begeleidde de kinderen vervolgens op een grappige manier naar de garage. De garage was helemaal ingericht in Halloweensfeer met zelfs enkele enge poppen. De kinderen van Erik en Nisha vertelde hier een spannend verhaal aan de kinderen.De geweldig dat er zoveel snoep was terwijl haar broer Matthew zou willen dat het iedere dag Halloween kon zijn. Wat opviel was dat niet alle kinderen alleen van Oud-Vossemeer kwamen maar ook van elders van het eiland. Miriam van Gorsel die de tocht altijd organiseert kijkt tevreden terug op de avond. Zij vertelt:" Alles is goed gegaan. De snoeppunten waren zeer tevreden en wat ik van de mensen heb gehoord was het een groot succes". Op naar volgend jaar! 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES