Gemeente stelt aannemer aansprakelijk voor fouten renovatie De Spetter

THOLEN - De renovatie van De Spetter heeft niet veel goeds gebracht. Er zijn fouten gemaakt waardoor onder andere de technische installatie kuren vertoont en het zwembad deze zomer een aantal keer eerder moest sluiten. De gemeente geeft aan dat het resultaat niet acceptabel is. "Daarvoor hebben wij de aannemer in gebreke gesteld", antwoord B&W op vragen vanuit ABT.


Deze zomer bleek dat de technische installatie na de renovatie niet in orde was. Het mankement leidde tot vertroebeling van het zwembadwater en dat zorgde er weer voor dat het publiek deze zomer het zwembad een aantal keer eerder moest verlaten. Bezoekers kregen in zo'n geval een entreekaartje om een andere keer terug te komen en abonnementhouders worden volgend jaar gecompenseerd middels een korting.

Desalniettemin wilde Han van 't Hof van de ABT-fractie weten wat er niet goed is verlopen. Aanleiding is het feit dat de zwembadraad de gemeente Tholen heeft gevraagd om voor eventueel herstel een ander bedrijf in te schakelen dan bij de renovatie van vorig jaar. De gemeente beaamt nu dat de projectaanpak niet heeft gebracht wat vooraf was geformuleerd: "Er zijn problemen op het gebied van de waterkwaliteit en arbeidsomstandigheden. We zijn tot de conclusie gekomen dat er voor ons geen acceptabel resultaat is behaald in de zin van een goed functionerende badinrichting. Daarvoor hebben wij de aannemer in gebreke gesteld." Er komt een collegevoorstel om de daarin concreet benoemde problemen voor de aanvang van het zwemseizoen 2020 opgelost te hebben. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Meewerkend bedrijfsleider

Goes

Meerdere vacatures

Zierikzee en Gorinchem

Meerdere vacatures

Middelburg / Goes / Nieuwerkerk

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Werk in de zorg

Vlissingen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief