Kinderen met een glutenallergie kunnen niet highfiven met een gewone zwarte piet.
Kinderen met een glutenallergie kunnen niet highfiven met een gewone zwarte piet.

Oud-Vossemeer heeft primeur met Glutenvrije Piet

OUD-VOSSEMEER - Kinderen met een glutenallergie kunnen tijdens de Sinterklaasintocht in Oud-Vossemeer ook heerlijk snoepen van kruidnootjes. Tijdens deze intocht op zaterdag 16 november wordt namelijk een Glutenvrije Piet ingezet. Deze treft speciale maatregelen en deelt glutenvrije, lactosevrije, melkvrije en tarwevrije kruidnoten uit zodat alle kinderen iets lekkers kunnen krijgen.


Op zaterdag 16 november zal Sint-Nicolaas en zijn Pieten een warm onthaal krijgen tijdens de traditionele Sint-Nicolaas intocht in Oud-Vossemeer. Om 14.00 uur start de intocht vanaf de hoek Molenstraat-Burgemeester Versluijsstraat. "En deze is dit jaar grootser dan ooit", zo belooft de organisatie die diverse voertuigen inzet met onder andere de Wegwijs Piet, Profpiet met laboratorium, de Pietenschool, de Pietenkapel. Ballonnenpiet en Ruiterpiet Craziana.

"De primeur is voor Glutenvrije Piet Bella en daarmee is Oud-Vossemeer de enige intocht op het eiland die een glutenvrije Piet heeft meelopen", zo laat men weten. "Bella heeft zelf ook coeliakie en weet daarom als geen ander hoe ze moet omgaan met deze allergie." Bella is te herkennen aan een speciaal schortje en vlag en zal groene zakjes met glutenvrije pepernoten uitdelen aan de kinderen die ook deze allergie hebben. De kinderen kunnen op de site van de NCV een kleurplaat downloaden en deze bevestigen aan hun pietenmuts en zo kan Bella jou herkennen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES