Afbeelding

Tholen moet noodgedwongen stoppen met Whatsapp

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen moet stoppen met het gebruik van Whatsapp voor haar dienstverlening. Half september maakte de gemeente bekend dat haar inwoners ook op deze manier voortaan met de Tholen konden communiceren, maar door Whatsapp heeft aangegeven vanaf 7 december juridische stappen te nemen tegen organisaties zoals gemeenten die de servicevoorwaarden schenden door de app te gebruiken voor niet-persoonlijke doeleinden. Dat betekent dat Tholen al binnen 100 dagen afscheid moet nemen van die communicatiemiddel. 

Gemeenten kunnen binnenkort geen gebruik meer maken van Whatsapp voor dienstverlening. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) liet weten dat ongeveer 200 gemeenten dat nu nog wel doen en die verliezen binnenkort een communicatiekanaal. Een ervan is de gemeente Tholen. 

Sinds maandagochtend 16 september is het nieuwe dienstverleningskanaal van de gemeente officieel in gebruik genomen. Door als gemeente ook een nummer beschikbaar te stellen waar de inwoners hun vragen aan kunnen richten, wilde de gemeente de drempel om te communiceren met haar inwoners laag houden. Het ziet ernaar uit dat Tholen daar nu al mee moet stoppen. Tholen is ook actief op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief