Aan de Platteweg 9f komt een onbemand stalletje waar passanten groente en fruit kunnen kopen.FOTO GOOGLE MAPS
Aan de Platteweg 9f komt een onbemand stalletje waar passanten groente en fruit kunnen kopen.FOTO GOOGLE MAPS (Foto: )

Toestemming voor onbemand stalletje aan de Platteweg

SCHERPENISSE - Aan de Platteweg 9f komt een onbemand stalletje waar passanten groente en fruit kunnen kopen. Ze kiezen de producten die ze willen en stoppen het geld vervolgens in een busje. Volgens de gemeente Tholen is het een mooi initiatief om het voorzieningenniveau van het dorp op te krikken. Het gaat om een proef van een half jaar.


Voor de agrariërs buiten de bebouwde kom geldt dat de kleinschalige verkoop van eigen en streekproducten rechtstreeks is toegestaan. Zij hebben daar geen vergunning voor nodig. De locatie aan de Platteweg ligt echter nog net binnen de bebouwde kom en om die reden werd toestemming aan de gemeente Tholen gevraagd.

Aanvulling

Het college stemt graag in met een proef van zes maanden. "Een van de gebruikers van de loods heeft het idee opgevat om verse groenten en fruit middels een onbemand stalletje te gaan verkopen als aanvulling op de voorzieningen in het dorp en dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe", aldus wethouder Peter Hoek. "Na een half jaar gaan we evalueren om te kijken hoe het bevalt." 

 

 

 

Meest gelezen

Meest geliked

Gratis donuts bij Loods3 2 2/7
Kerkdiensten mogen weer voor vollere kerk 1/7
Proeftuin Sint-Annaland mag zich verder bewijzen 30/6

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief