Groen licht voor nieuw woonwijkje Oud-Vossemeer
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Archief de Bode)

Groen licht voor nieuw woonwijkje Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar er zijn ontwikkelingen voor Oud-Vossemeer. B&W is na overleg met de provincie akkoord met de bouw van twaalf woningen aan de Patrijzenweg-Noord. Het agrarisch bouwvlak mag echter niet naar de locatie aan de Hiksedijk. Wel kan dit naar een perceel grenzend aan het agrarische bouwvlak op de hoek Mareweg/Hiksedijk.


"Dit is een dossier waar we als gemeente natuurlijk al lange tijd mee bezig zijn", zo begint wethouder Peter Hoek. "Een tweetal partijen hebben de samenwerking met elkaar opgezocht voor de ontwikkeling in dat gebied. Omdat het deels een zaak van de provincie betreft, hebben wij daar de afgelopen tijd nauw overleg mee gevoerd. Op die manier wilden we komen tot bestuurlijke afstemming. Verder kunnen we wel stellen dat er draagvlak is voor de bouw van de huizen."

Mareweg

Er komen in totaal twaalf woningen op de grond aan de Patrijzenweg-Noord. "Na overleg met de provincie hebben we gemeend dat het beter is om het agrarisch bouwvlak niet naar de aangevraagde locatie aan de Hiksedijk te verplaatsen. Zo zou je een paar plukken agrarische bouwvlakken krijgen en dat is niet wat we willen. Wel hebben we meegedacht over een andere oplossing en dus hebben we aangegeven een perceel grenzend aan het agrarische bouwvlak op de hoek Mareweg/Hiksedijk wel geschikt te vinden."

Voorwaarde is wel dat er een positief onafhankelijk advies gegeven wordt. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief