Bianca's echtgenoot is fan van Amerikaanse auto's en zo komt Bianca eigenlijk aan haar nieuwe baan.
Bianca's echtgenoot is fan van Amerikaanse auto's en zo komt Bianca eigenlijk aan haar nieuwe baan.

Bianca Bierstekers heeft geen spijt van de keuzes die ze heeft gemaakt

Door: Jacoline de Boer Algemeen

THOLEN - Deze week in de Thoolse Switch het bijzondere verhaal van Bianca Bierstekers. Zij ging naar de agrarische school, werd vervolgens medewerkster in een bouwmarkt en is nu werkzaam als metaalbewerkster.

DOOR JACOLINE DE BOER

Als ik binnen kom bij Bianca, word ik zeer vriendelijk begroet door zowel haarzelf als haar twee honden. Ondanks dat Bianca een totaal andere richting qua werk op is gegaan blijft haar liefde voor dieren groot. Bianca werd 44 jaar geleden geboren in Heerle op een boerderij. Ze ging in Heerle naar de basisschool totdat zij tien jaar oud was en het gezin verhuisde naar Moerstraten.Daar maakte zij de basisschool af.

Ponyclub

Bianca was vroeger een echt paardenmeisje. Ze had haar eigen paarden en was lid van de ponyclub: "Ieder meisje heeft barbie's en een paard, ik had voor iedere barbie een paard." De keuze om naar de agrarische school te gaan was dan ook snel gemaakt. Bianca werkte graag met haar handen en met dieren en ze wilde dan ook graag de dierenverzorging in. Haar directeur van de agrarische school vroeg nog aan Bianca of zij de metaalkant niet op wilde. "Ik dacht, ik wil juist iets met dieren doen en niet de metaalkant op. Later kwam het besef dat het erg moeilijk is om werk te vinden in deze branche. Het is vaak vrijwilligerswerk en vooral veel schoonmaken."

Fotografie

Ze ging daarom na het behalen van haar diploma aan het werk bij Fuijcolor waar haar tante en moeder al werkzaam waren. Fotografie leek Bianca namelijk ook wel leuk en ze werkte er maar liefs vijf jaar. Toen de digitale foto's steeds meer in opmars kwamen, moest het bedrijf inkrimpen. Bianca besloot haar ontslag voor te zijn en solliciteerde ergens anders voordat zij daadwerkelijk haar baan zou verliezen. Bianca die inmiddels samenwoonde in Dinteloord kon daar bij de plaatselijke Fixet aan de slag. Ze leerde daar de kneepjes van het vak en kijkt nog steeds terug op een hele plezierige werkperiode.

Scherpenisse

Na 7 jaar verhuisde ze naar Scherpenisse. Haar vriend, tegenwoordig echtgenoot, komt van het eiland en miste het. In het begin pendelde ze nog op en neer van Scherpenisse naar Dinteloord totdat ze werd gevraagd om bij de Fixet in Sint-Maartensdijk aan de slag te gaan. Helaas ging het bedrijf later failliet en zat Bianca zonder werk. Fixet begon anderhalf jaar later aan een doorstart en vroeg aan Bianca om terug te komen. In de tussentijd had Bianca allerlei baantjes via uitzendbureaus maar dé baan zat er niet tussen. Bianca kwam terug en kreeg de verantwoording over de hele dierenafdeling. En toen wederom pech voor Bianca want het bedrijf ging weer failliet, iets wat Bianca tot op de dag van vandaag nog erg jammer vindt. Ze had er een leuke tijd, leuke collega's en kende veel klanten persoonlijk.

Metaalbewerkster

Bianca's echtgenoot is fan van Amerikaanse auto's en zo komt Bianca eigenlijk aan haar nieuwe baan. Jurriaan Geuze van Easyblast, een metaalbewerkingsbedrijf uit Sint-Maartensdijk is ook een autofanaat en kreeg te horen dat Bianca thuis zat zonder werk. Jurriaan belde Bianca op en vroeg haar hem te helpen vanwege de drukte. Bianca wist in eerste instantie niet zo goed wat ze ermee aan moest en besloot langs te gaan. Ze probeerde de werkzaamheden uit en was meteen verkocht. Sindsdien werkt Bianca drie dagen per week als metaalbewerkster. Bianca heeft wel een beetje spijt dat ze niet naar haar directeur had geluisterd anders was ze nu verder geweest in de metaaltechniek vertelt ze. "Ik vind het jammer dat ik bepaalde dingen niet heb geleerd. Ik wilde snel van school om te gaan werken. Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. In iedere baan heb ik ervaring opgedaan en vrienden gemaakt. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Maar de baan als metaalbewerkster is de baan tot mijn pensioen", aldus Bianca. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief