De Muziekvereniging Oud-Vossemeer krijgt een bedrag van 4300 euro.
De Muziekvereniging Oud-Vossemeer krijgt een bedrag van 4300 euro. Archieffoto

Geld voor Oranjevereniging en Muziekvereniging

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Wederom twee mooie initiatieven voor de viering van 75 jaar bevrijding op het eiland Tholen. De Oranjevereniging Scherpenisse kan rekenen op een bedrag van 2000 euro uit het Stimuleringsfonds Samenleven/cultuursubsidie. De Muziekvereniging Oud-Vossemeer krijgt aan dezelfde pot een bedrag van 4300 euro. Beide verenigingen willen door middel van de organiseren van respectievelijk een fototentoonstelling en concert stil staan bij het bevrijdingsjubileum.

Het stimuleringsfonds is een soort startmotor voor activiteiten die opgestart worden. De gemeente Tholen probeert hiermee een aanjager te zijn voor activiteiten. Voor 2020 houden veel aanvragen verband met de viering van 75 jaar bevrijding. "We hebben recent weer twee aanvragen goed kunnen keuren", zegt wethouder Frank Hommel. Het gaat om Oranjevereniging Scherpenisse en en Muziekvereniging Oud-Vossemeer .

"De Oranjevereniging heeft het plan om en fototentoonstelling in het teken van de bevrijding op te zetten en vraagt daarvoor een bijdrage van tweeduizend euro. Die kunnen we ook toekennen. De muziekvereniging krijgt 4300 euro voor het organiseren van een concert met dit thema." Hommel zegt blij te zijn dat zoveel Thoolse organisaties zich inzetten voor het jubileum. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief