Foto gemaakt door The voice of Holland
Foto gemaakt door The voice of Holland

Zorah Lagerwerf laat alle stoelen draaien bij de The voice of Holland

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - De Thoolse Zorah heeft meegedaan aan de Blind Auditions van de The voice of Holland. Het programma zoekt uniek zangtalent, iets dat Zorah zeker heeft. Met haar prachtige vertolking van het nummer Always Remember Us This Way van Lady Gaga wist zij zowel het publiek als de jury omver te blazen.

Zorah is geboren in Rotterdam maar verhuisde al op driejarige leeftijd naar Oud-Vossemeer. Tegenwoordig studeert ze in Tilburg maar is ze nog bijna ieder weekend in Oud-Vossemeer te vinden. De meeste zangeressen die zo goed kunnen zingen, zingen al jaren of hebben een hele muzikale familie maar dat is bij Zorah niet het geval. Haar opa zong vroeger wel in een koor en haar vader drumde in een band maar echt zingen op zo een niveau als het hare komt niet in de familie voor.

Nuchter

Opmerkelijk is ook dat Zorah helemaal nog niet zolang zingt. Toen ze jonger was speelde ze piano maar de echte liefde voor het zingen begon pas vijf jaar geleden. Zorah speelde vroeger in musicals maar kwam erachter dat ze de theaterkant leuker vond. Ze koos na haar middelbare school voor de Theateropleiding in Tilburg. Zorah die erg nuchter is, was eigenlijk verbaast dat ze zo goed kon zingen. De keuze voor de zangopleiding werd dan ook gauw gemaakt en Zorah volgt nu alweer het tweede jaar van deze opleiding.

Doordachte actie

Haar deelname aan de The Voice was een doordachte actie. Haar droom is om uiteindelijk door te breken als zangeres en tot nu toe kende eigenlijk niemand haar. Ze vertelt hierover:" Niemand wist tot aan mijn deelname wie ik was en ik vond het een goede manier om mijzelf en mijn muziek te laten zien. Ook hoop ik door mijn deelname aan dit programma wat meer ervaring op televisie te krijgen, iets dat ik tot nu toe totaal niet had."

Lady Gaga

Ze koos voor het liedje van Lady Gaga omdat zij vindt dat het een hele mooie boodschap brengt. Het is haar "stijl", een wat rustiger nummer. "Dansen is niet echt mijn ding wat bij een uptempo nummer wel moet, rustigere sing en songwritersnummers passen beter bij mij. Mocht ik niet kunnen doorbreken als zangeres dan zou ik graag als back vocalist aan de slag gaan. Het meerstemmig zingen en de koortjes, daar hou ik enorm van" vertelt Zorah die ook zelf nummers schrijft.

Waylon

Haar ervaring met The Voice vond Zorah erg spannend. Haar vader en haar beste vriendin waren mee, haar moeder was helaas ziek en kon het daarom niet live meemaken. Toen Zorah aan haar nummer begon was ze compleet in haar eigen wereld, de adrenaline gierde door haar lijf. Ondanks dat ze zenuwachtig was, was daar in haar optreden niks van terug te horen. Toen Lil Kleine als eerste draaide zakte ook een beetje de zenuwen. Vervolgens draaide al snel Ali B, Anouk en Waylon. Zorah koos uiteindelijk Waylon als coach. Van tevoren had ze een keuze gemaakt wie ze zou kiezen als er stoelen zouden omdraaien maar toen het eenmaal zover was besloot ze het anders te doen. Ze begon haarzelf af te vragen waarom ze van tevoren had gekozen en besloot af te wachten wat de coaches te zeggen hadden. Waylon gaf haar het beste gevoel en zij besloot met hem het avontuur van The Voice aan te gaan. Na afloop van de uitzending regende het positieve reacties op zowel haar Facebookpagina als op de Facebookpagina van de The Voice. Veel mensen zijn zeer onder de indruk van deze jonge zangeres met zo een prachtige stem. Zij zal zeker niet onopgemerkt blijven in de muziekwereld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief