Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Baldadige man (25) slaat mensen en vernielt auto's in Stavenisse

Door: Bregje Kop Politie

STAVENISSE - Een 25-jarige man uit Waalwijk is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op verdenking van het slaan van meerdere mensen in een café, het vernielen van twee geparkeerde auto's en het vernielen van een ruit bij het dorpshuis. 

Surveillerende agenten werden door bezoekers van een café aangesproken dat zij klappen hadden gekregen van een man. Dit zou in het café hebben plaatsgevonden. De reden was niet bekend. Alle betrokkenen waren zichtbaar onder invloed van drank. De man die geslagen zou hebben zou ook nog onder invloed zijn van verdovende middelen. De cafégasten verklaarden dat de man de Voorstraat ingelopen zou zijn en dat hij ook nog een ruit van het dorpshuis zou hebben vernield.

De agenten gingen op zoek naar de verdachte. Tijdens dit zoeken werden zij er door een getuige op attent gemaakt dat de betreffende man twee geparkeerde personenauto's vernielde aan de Molendijk.

Op de Stoofdijk kon de man worden aangehouden. Hij was zichtbaar onder invloed. Hij heeft een blaastest en een speekseltest afgenomen. Hieruit bleek dat de man onder invloed van alcohol en cocaïne was. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen van de arrestant. Dat zal onderzocht worden door het NFI.

De man is in verzekering gesteld op het bureau. Daar is hij gehoord. Nadat hij een verklaring had afgelegd is hij laat in de avond van 25 december in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar alle gepleegde feiten is nog niet afgerond. Tegen de man zal proces-verbaal opgemaakt worden als alle aangiftes van mishandeling en vernieling bij de politie binnen zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief