Annebelle van Dijk: 'Ik was niet zo'n leermens'

Annebelle van Dijk: 'Ik was niet zo'n leermens'

THOLEN - Deze week in de Thoolse Switch, het verhaal van Annebelle van Dijk. Het lukte haar om zichzelf na een burnout om te laten scholen en een eigen bedrijf te starten.


DOOR JACOLINE DE BOER

Annebelle van Dijk werd 31 jaar geleden geboren in Spijkenisse. Haar vader was werkzaam bij Unilever. Toen er een grote reorganisatie aankwam besloot het gezin bestaande uit haar vader, moeder en een oudere broer en zus te verhuizen. Annebelle haar vader vond een nieuwe baan en het gezin kwam terecht in Bergen op Zoom toen Annebelle negen jaar was.

Huiswerk

Annebelle volgde het basisonderwijs in Spijkenisse en een deel in Bergen op Zoom. Na haar basisschoolperiode ging ze naar de havo. Ze wilde heel graag dierenarts worden deels vanwege haar grote liefde voor paarden. Door het vele huiswerk van de havo had ze weinig tijd meer voor haar paarden, haar grote hobby, iets wat haar duidelijk raakte. Hierdoor was haar motivatie om huiswerk te maken ver te zoeken en deed ze niet zo haar best op school. Ze bleef zitten. Ze zegt over deze periode:" De school was veel te groot voor mij, ik voelde mij er zo niet prettig". Met het overgangsbewijs van het derde naar vierde jaar van de havo op zak is ze daarom ook gestopt en besloot Annebelle een mbo-opleiding te gaan volgen op de Hotelschool in Bergen op Zoom. "Ik was niet zo een leermens, ik wilde gewoon doen. Ik ben totaal geen type om te gaan studeren of om op kamers te wonen in een andere stad", vertelt Annebelle hierover.

Hotelschool

Op de hotelschool leerde ze verschillende aspecten van het runnen van een hotel. Al gauw moest ze stagelopen bij een hotel als receptioniste. Annebelle vond het werk ontzettend leuk alleen de horecatijden vond ze minder. Ze besloot daarom op zoek te gaan naar openstaande vacatures. Al snel vond ze er één bij SABIC in Bergen op Zoom. Dicht bij huis en normale tijden om te werken. Ze kon vrijwel meteen aan de slag, ze moest zelfs een dag vrij vragen om haar diploma op te halen. Maar liefst 8,5 jaar werkte ze daar met veel plezier maar de werkdruk werd steeds hoger. Ze begon er ooit met een contract voor 30 uur maar door een chronische aandoening kon ze dit niet vol blijven houden. Ze besloot vanwege haar gezondheid op zoek te gaan naar een andere baan.

Opluchting

Ze maakt een klein uitstapje naar een uitzendbureau in Goes waar ze aan de slag ging bij de administratie. Maar ze werd daar ontzettend ongelukkig en zat niet op haar plek. Via via kreeg ze toen een vacature onder ogen bij een ander bedrijf in Bergen op Zoom, ook als receptioniste. Ze solliciteerde en werd aangenomen. Ook dit werk werd te druk en Annebelle ging meermaals over haar grenzen heen. Uiteindelijk belandde ze in de ziektewet en toen haar contract niet werd verlengd voelde ze eigenlijk alleen maar opluchting.

Eigen bedrijf

Maar ja en toen. Annebelle zocht rustig werk maar wilde wel graag in contact blijven met mensen. Ze wilde graag met haar handen werken en iets minder met haar hoofd. Ze had in het verleden al eens een cursus gedaan als nagelstyliste en dat idee speelde steeds meer op de voorgrond. Ze werd via het UWV gekoppeld aan een re-integratie coach die ontzettend enthousiast werd van haar plannen. Annebelle volgde nogmaals de basisopleiding voor nagelstyliste en maakte vervolgens de gevorderde opleiding af. Sinds juni staat ze officieel ingeschreven bij de KvK. Annebelle is ontzettend creatief en weet de mooiste nagels te maken. Ze woont samen met haar vriend in Oud-Vossemeer waar zij haar bedrijf aan huis heeft. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief