Else met K3 tijdens de opnamedag.
Else met K3 tijdens de opnamedag. (Foto: )

7-jarige Else is te zien in nieuwe clip K3

OUD-VOSSEMEER - Else Delhez is te zien in de nieuwe videoclip van K3 met de titel 'Jij bent mooi'. Else, die uitgenodigd werd om mee te doen met de clip omdat zij een pleegkind is, had de dag van haar leven.


DOOR JACOLINE DE BOER

Else woont sinds vier jaar bij haar pleegouders Piet en Adriënne Potappel. Ook haar broer Jayden is een pleegkind. Het nummer "Jij bent mooi" is speciaal gemaakt in samenwerking met K3 om de pleegouderzorg te promoten. Er is nog steeds een schrijnend tekort aan pleeggezinnen die kinderen voor langere of kortere tijd een thuis kunnen bieden. Zo'n dertig kinderen uit België en een aantal kinderen die onder de Brabantse pleegzorg vallen werden uitgenodigd om mee te doen in de clip.

Fan

Adriënne kreeg een mail van hun pleegzorgmedewerkster die wist dat Else K3 fan was en Else en Adriënne uitnodigde voor de dag. Het is nog niet zo makkelijk om mee te kunnen doen. Er moesten een hoop formulieren ingevuld worden en ook moest Else speciaal een dagje vrij krijgen van school. Else vond het zo leuk toen ze hoorde dat ze dit mocht doen dat ze spontaan begon te gillen. Op 6 december was het dan zover. Else vertelt: "We moesten heel vroeg weg en ik moest wel drie setjes met kleding meenemen." Else en haar moeder moesten zich eerst melden, vervolgens werden Else's kleren uitgekozen en toen was het wachten, heel lang wachten.

Meisjesdroom

"De dag was wel heel goed verzorgd", vertelt Adriënne. "Er was volop eten voor iedereen, er waren lachspiegels en er werd veel gedanst. De dames van K3 namen alle tijd voor de kinderen, niks was te veel." Else vond het ook heel interessant om te zien hoe een videoclip gemaakt wordt." Ik vond het heel spannend en ik heb ook nog met K3 gekletst. Ik heb gezegd dat ik in maart jarig ben en toen zei Klaasje dat zij ook in maart jarig is. Ik ben ook nog met K3 op de foto geweest", vertelt Else. Het opnemen van de clip duurde een hele dag en Else ging naar huis met een goedgevulde goodiebag. "Het was een lange vermoeiende dag die zeker de moeite waard was. Het is een meisjesdroom voor Else die is uitgekomen", vertelt Adriënne. Wie benieuwd is naar de videoclip, hij is inmiddels uit en Else zie je een paar keer voorbijkomen. Zij is het meisje wat onder andere giert van het lachen voor de lachspiegels.

Familie

De liefde tussen Else, haar pleegouders en haar pleegbroer is groot. Piet en Adriënne raden het dan ook iedereen aan om zich eens te laten informeren om pleeggezin te worden. "Je krijgt er niet alleen een kind voor terug maar in ons geval hebben wij er ook een familie bij gekregen. De band met Else haar biologische moeder en haar grootouders is dan ook zeer goed", aldus Adriënne. Else woont bij Piet en Adriënne maar gaat af en toe ook gewoon logeren bij haar moeder en grootouders. Al heeft lang niet ieder pleegkind nog contact met zijn of haar biologische ouders.

Pleegzorg

Het doel van K3 en pleegzorg België en Nederland is om met het nummer "Jij bent mooi" te laten zien dat ieder kind speciaal is en dus zeker ook net zo goed de kinderen die onder pleegzorg vallen. Zij hopen op deze manier pleegzorg in de spotlights te plaatsen en zo eventuele pleegouders te bereiken. Pleegzorg Nederland zegt hierover:" Al is het maar één gezin dat via deze weg in aanraking komt met pleegzorg en overtuigd raakt om pleeggezin te worden, dan hebben we de wereld van één kind alvast een stukje kunnen veranderen". Pleegzorg Nederland zoekt 3500 nieuwe pleeggezinnen die zich willen openstellen om kinderen kort, lang of af en toe eens een weekend op te vangen in hun gezin. Als ik aan Else vraag waarom ze uitgenodigd was voor de grote dag vertelt zij met een glimlach "Omdat ik een pleegkind ben". "Ik ben heel blij dat ik bij papa en mama woon", waarna zij Adriënne een dikke knuffel geeft. Else en Jayden hadden het geluk dat ze een thuis vol met liefde vonden maar er zijn nog zoveel kinderen die dit niet hebben. Mocht u meer informatie, kijk dan eens op www.pleegzorg.nl 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief