Foto: Iman Fase

Lintjesregen in januari dankzij bevlogen brandweermannen

SINT MAARTENSDIJK - Een bijzondere middag in Sport- en gemeenschapscentrum Haestinge in Sint-Maartensdijk. Er werden maar liefst acht koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Ger van de Velde - de Wilde. De gedecoreerden waren Ben Schot, Johan Dorst, Henk Stoutjesdijk, André Stolk, Peter Schoneveld, Jaco van der Welle, Arjan Eskes en Rien van Duuren. Deze brandweermannen werden allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat zorgde voor indrukwekkende momenten.


Normaliter denk je bij een lintjesregen alleen aan de periode voorafgaand aan Koningsdag maar in Smerdiek was er zaterdag ook zeker sprake van een lintjesregen. In het bijzijn van heel veel familieleden en brandweerlieden speldde burgemeester de versierselen op bij de acht heren. "Zij zijn door het Kapittel voor de Civiele Orden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd", zo laat de gemeente Tholen weten.

Vrijwillige brandweer

De gedecoreerden zijn allemaal brandweermannen die al geruime tijd actief zijn op de gemeente Tholen. Zo is Ben Schot sinds 1 januari 1975 lid van de vrijwillige brandweer van Sint-Maartensdijk. Johan Dorst is lif sinds 1 september 1987. Ook Henk Stoutjesdijk heeft zijn sporen bij de vrijwillige brandweer verdiend. Hij zet zich sinds 1 februari 1996 in voor de vrijwillige brandweer van Sint-Maartensdijk. André Stolk werd op 1 september 1999 lid en Peter Schoneveld 1december 1989. Ook Jaco van der Welle werd onderscheiden, hij is sinds 1 oktober 1996 betrokken bij deze vrijwillige brandweer. Arjan Eskes werd op de eerste dag van 1999 lid maar dan van de vrijwillige brandweer van Tholen. Rien van Duuren is sinds 1 januari 1987 lid van de vrijwillige brandweer van Sint Philipsland. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief