Tholenaren mogen metaalverpakkingen aanbieden bij het plastic afval

THOLEN - Tholenaren mogen vanaf nu metalen verpakkingen bij het plastic verpakkingsmateriaal en de drankenkartons aanbieden. Het gaat dan om onder andere conservenblikken, drankblikjes, aluminiumfolie en -schaaltjes en cups van waxinelichtjes.


In de gemeente Tholen mag metaal voortaan mee in de doorzichtige zak voor PMD-afval (plastic verpakkingsmateriaal, metalen verpakkingsmateriaal en drankenkartons). Alle Thoolse huishoudens krijgen deze week een set met doorzichtige zakken in de brievenbus met daarop een sticker met een QR-code en een telefoonnummer voor meer informatie over wat er precies onder metalen verpakkingen verstaan wordt.

Welke metalen?

Er mogen veel metalen verpakkingen en voorwerpen in de PMD-zak. Denk aan conservenblikken, drankblikjes, aluminiumfolie en -schaaltjes en cups van waxinelichtjes. De volledige lijst is hier te vinden. Metalen verpakkingen of voorwerpen die niet in de PMD-zak mogen, zijn spuitbussen van slagroom, deodorant of haarlak (restafval) of verfblikken met inhoud (klein chemisch afval).

Zakken
Vanwege de toevoeging van metalen verpakkingen gaat de ZRD over op stevigere zakken. Uit circulair oogpunt wordt eerst de huidige voorraad opgemaakt. De zakken zijn te bestellen via zrd.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief