Hartverwarmende zoektocht naar Johan Elenbaas

  algemeen

THOLEN - Gerard Glasbergen uit het Duitse Alzenau heeft al diverse (inter)nationale opsporingsprogramma's zoals Spoorloos aangeschreven. Meerdere malen zelfs, maar tevergeefs. Zijn zoektocht werd echter steeds niet uitgekozen en daarom richtte hij zich tot de Thoolse Bode. Want volgens Gerard is er absoluut een link met Tholen...


"Ik zou zo  graag Johan Elenbaas vinden", vertelt hij met een licht Duits accent dat hij heeft ontwikkeld na 24 jaar wonen in Duitsland. "Ik heb hem ontmoet tijdens een jeugdkamp in Leusden. Dat was zo rond 1962/1963." Sinds dat kamp hebben de jongemannen een fijne vriendschap opgebouwd. "We schreven elkaar brieven en af en toe ontmoette we elkaar. We zijn elkaar in 1975 door een akkefietje uit het oog verloren en dat vind ik vreselijk jammer", vertelt hij.

Middels de Thoolse Bode hoopt Gerard Johan Elenbaas te vinden. "Ik heb alles opgeschreven wat zou kunnen helpen hem te vinden. Hij voetbalde bij de Tholense Boys met ene Henk en Jan als leiders. Johan droeg aan een kant een gehoorapparaat en om die reden hoefde hij niet in dienst. Bart en Piet, die bij hem in het team zaten, moesten wel in dienst. Hij heeft een tijd gestudeerd in Rotterdam en woonde rond 1974 in Dordrecht aan de Lijnbaanstraat of Lijnbaan. Ik weet dat Johan rond 1969/1970 in Heemskerk is getrouwd met een Alie (Alida)." Gerard hoopt dat deze informatie genoeg is om zijn jeugdvriend weer eens te vinden. "Ik zoek al jaren naar hem. Inmiddels is hij vermoedelijk tussen de 75 en 77 jaar. Ik hoop toch zó dat het gaat lukken." 

Ben je Johan Elenbaas of weet je meer over hem? Mail dan naar v.degeus@internetbode.nl 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief