Afbeelding

Districtschef politie Ronald Weydema gaat met pensioen

Door: Peter Houtepen Politie

THOLEN - Ronald Weydema neemt na bijna 46 dienstjaren afscheid van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Vanaf 1 april gaat de Zeeuwse districtschef met pensioen.

Volgens politiechef Hanneke Ekelmans verliest het district Zeeland en de eenheid Zeeland-West-Brabant met het vertrek van Weydema een vertrouwd en gewaardeerd gezicht: "Ronald staat bekend om zijn vakmanschap en is als geen ander in staat om op een integere en vertrouwenwekkende wijze de verschillende invalshoeken en belangen met elkaar te verbinden."

Weydema begon zijn loopbaan op 1 oktober 1974 op de opleidingsschool van de Rijkspolitie in Apeldoorn. Hij koos daarna voor de Rijkspolitie district Dordrecht en startte zijn carrière in de gemeente Vianen. De afscheidnemende districtschef  heeft op vele plaatsen gewerkt zoals Middelharnis, districtsrecherche Dordrecht, Rozenburg, Spijkenisse, Barendrecht en Rotterdam. In Rotterdam was hij hoofd directe hulpverlening, hoofd opsporing en plaatsvervangend districtschef.

De laatste tien jaar werkte hij als hoofd politiezaken en sectorhoofd in het district Zeeland. Daarnaast heeft hij grote betrokkenheid gehad bij het onderwerp grootschalig- en bijzonder politieoptreden, onder andere in zijn rol als algemeen commandant Staf Grootschalig- en Bijzonder Optreden (SGBO).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief