Achtste-groepers snoeien bij Schor Alteklein

Achtste-groepers snoeien bij Schor Alteklein

  algemeen

THOLEN - Samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Natuurvereniging Tholen is de natuurouderwerkgroep een  nieuw project gestart om groepen 8 de mogelijkheid te bieden een dagdeel in de natuur te werken en de natuur letterlijk een handje te kunnen helpen. De try-outs blijken een succes!


"Respect voor de natuur door natuurbeleving staat hierbij centraal", zo laat de natuurouderwerkgroep weten. "Het ervaren van de natuur en gebruik maken van al je zintuigen: voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Kinderen krijgen op deze manier spelenderwijs weer een binding met de natuur. Ze krijgen respect voor de natuur en dit heeft effect op hun houding en gedrag."


De try-outs vonden bij Schor Alteklein in Tholen met obs De Casembroot en in het Muijebos in Sint Maartensdijk met de Groen van Prinstererschool. Beide ochtenden stonden onder de technische begeleiding van Wijnand Lammers. "Tijdens deze try-outs is er door de kinderen gewerkt aan het uitdunnen van de bosrand, zodat er een grotere variatie van begroeiing plaats kan vinden. De afgezaagde stammen en takken zijn op houtrillen gelegd. Op deze manier ontstaan er beschutte plekken voor kleine zoogdieren, vogels en insecten", aldus Renée Bijl.

"De leerkrachten, leerlingen, natuurouders en begeleiders van SLZ en Natuurvereniging Tholen waren allemaal zeer enthousiast. Dit gaat zeker een vervolg krijgen waarbij alle scholen de kans krijgen zich hiervoor op te geven", belooft zij. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief