De Bieb in de Buurt in de hal van het gemeentehuis. FOTO VERA DE GEUS
De Bieb in de Buurt in de hal van het gemeentehuis. FOTO VERA DE GEUS (Foto: )

Bieb in de Buurt behoeft geen andere invulling

THOLEN - Wat het gemeentebestuur betreft, blijft het Bieb in de Buurt-concept onveranderd. Wel is er ruimte voor verbeteringen, maar het heeft zeker niet de voorkeur om over te gaan op een centrale bibliotheek voor het hele eiland. Dat geeft het gemeentebestuur aan.


De Bieb in de Buurt-vestigingen op Tholen zouden volgens Bibliotheek Oosterschelde niet aan de eisen voldoet. Met het oog op de landelijke subsidie zou het niet ondenkbaar zijn dat de punten, die een beperkt aanbod hebben, opgeheven zouden worden om vervolgens te kiezen voor één grote, volwaardige bibliotheek op het eiland.

Aderlating

Het college laat weten, na onderzoek, dit geen goed idee te vinden. Wat onder andere wethouder Jan Harmsen betreft blijft de opzet hetzelfde. "Wel willen we onderzoeken welke verbeteringen wenselijk en haalbaar zijn. Maar een vestiging voor de hele gemeente, zou een aderlating zijn." Op de volgende locaties zijn Bieb in de buurt punten: Tholen-stad, Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, Anna Jacobapolder, Sint-Annaland en Stavenisse. Leden mogen boetevrij inleveren in iedere Bieb in de buurt op Tholen. 

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief