Afbeelding

Carnavalsoptocht ondanks slecht weer druk bezocht

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Carnavalsvereniging de Vlôôientrappers kan terug kijken op een zeer geslaagde carnavalsoptocht. Ondanks de gure wind en af en toe wat miezerregen stonden er langs de kant vele carnavalvierders.

Om tien voor 1 startte de optocht met de traditionele sleuteloverhandiging op het dorpsplein. Een bijzonder moment, want voor Michel Potappel was het de eerste keer dat hij hierbij aanwezig was als Pliessie Witte. Ook voor burgemeester Ger van de Velde was het een bijzonder moment, zij was voor de laatste keer hierbij aanwezig omdat zij aan het einde van het jaar afscheid neemt als burgemeester. Ger van de Velde werd verrast door de Commissaris van de Koning en kreeg een prachtig geschenk voor alle jaren dat zij de sleutel overdroeg.

Prinsenwagen

Na de sleuteloverhandiging volgde de intocht door het dorp met de prachtige prinsenwagen. De prinsenwagen waarop Prins Kevin, Nar Silla, Boer Neuze, Pliessie Witte en het Jeugdgevolg te vinden was,trok veel bekijks. Het thema van dit jaar: 'Me Maeke d'r Werk Van!' werd zeer serieus genomen door de deelnemers. Zo deden ook de kinderen mee die dansen met Juf Roos. De groep bestaande uit peuters en basisschoolkinderen was voor de gelegenheid gekleed in een overall of als lid van de sollicitatiecommissie. Hun doel was om mensen uit het publiek te halen en aan het werk te helpen. Ze wonnen er zelfs de eerste prijs mee en de jurybokaal.

Stasse Mispit

Dweilband de Lamsôôren liep ook mee in de optocht, al vond de dweilband 'me maeke dr slagwèrk van' toch beter bij hun passen. Na de optocht werd er nog druk verder carnaval gevierd in de Vossenkuil totdat om 23.11 uur precies op de Stasse Mispit het Vellen van de Roos een einde maakte aan het carnavalsseizoen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief