Afbeelding
Foto: Brasserie De Deu-Braek

Brasserie hanteert bezorg- en afhaalservice: 'Ik kan ook achter de geraniums gaan zitten'

Door: Peter Houtepen Algemeen

SINT-ANNALAND - Brasserieën, cafetaria's, pizzeria's en tal van andere eetgelegenheden moeten in deze corona crisistijd op een andere manier hun klanten bedienen door de strenge voorschriften van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Brasserie De Deu-Braek in Sint-Annaland hanteert sinds woensdag de bezorg- en afhaalservice. "Ik kan ook thuis achter de geraniums gaan zitten, maar daar wordt ik helemaal niet blij van", zegt eigenaar André van Ast.

Omzet

Voor de omzet die hij uit deze service haalt, hoeft hij het niet te doen. "Want die is misschien net tien procent van wat ik normaal draai. Dat komt mede omdat we een café hebben wat goed loopt, maar daar genereren we op dit moment natuurlijk geen omzet mee. Maar de mensen waarderen de bezorg- en afhaalservice wel enorm."

Steunmaatregelen

De regering heeft goede steunmaatregelen aangekondigd, waar Van Ast in elk geval vertrouwen uit put voor de toekomst. "Want het is duidelijk dat we heel veel inkomsten missen op deze manier. En dan is het nu gelukkig nog geen voorjaar met onder andere Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Dat zijn voor ons doorgaans helemaal topdagen. Hoewel het op dit moment nog verre van zeker is of we dan weer in de normale status zitten."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief