Marjet en Maartje van Ten Anker nemen namens de bewoners de planten in ontvangst van Thijmen en Geert van Uitgeverij Boekhout.
Marjet en Maartje van Ten Anker nemen namens de bewoners de planten in ontvangst van Thijmen en Geert van Uitgeverij Boekhout.

Uitgeverij Boekhout doneert planten bij zorgcentrum Ten Anker

Door: Peter Houtepen Algemeen

THOLEN - Op tal van gebieden laten de maatregelen rondom het coronavirus zich voelen. Een van de sectoren waar dit zich op bijzonder schrijnende wijze laat voelen én zien is de sierteelt.

De sector wordt ongekend hard getroffen omdat het overgrote deel van de handel stil is komen vallen, terwijl men het juist van de export moet hebben. Beelden van telers die met de grasmaaier door de kas gaan of planten in containers storten, doen pijn.

Challenge

Om de kwekers te steunen worden op social media acties op touw gezet om mensen aan te moedigen vooral bloemen te kopen. Onder bedrijven is zelfs een challenge losgekomen, waarbij bedrijven elkaar uitdagen voor het eigen personeel, voor mensen met cruciale beroepen of juist voor hen die het meest kwetsbaar zijn, bloemen te kopen. Zo worden er toch nog mensen mee blij gemaakt en vangt de kweker, als is het meer van symbolisch waarde dan dat het financieel echt zoden aan de dijk zet, toch nog een eerlijke prijs voor een paar van zijn planten.

Campanula's

Deze challenge deed ook Tholen aan. Uitgeverij Boekhout uit Tholen legden contact met bejaardentehuis Ten Anker en de bewoners kunnen nu – in verband met het verplichte binnenblijven eerst op de vensterbank en allicht later in de tuin – genieten van deze prachtige campanula's van de Westlandse kweker Ten Have Plant uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief