college
college (Foto: )

Noodfonds voor Tholenaren die in broodnood komen

THOLEN - De gemeente komt zelf met extra hulp voor ondernemers die snoeihard getroffen worden door de Corona-crisis. Er is een noodfonds voor inwoners die in broodnood komen. Daarnaast komt Tholen met een extra rijtje maatregelen om zo ondernemers, verenigingen en dorpshuizen bij te staan.


Hiermee reageert het gemeentebestuur op vragen van de VVD. De partij riep de gemeente op om mensen die nu in moeilijkheden komen te steunen. Dat heeft Tholen ter harte genomen. B&W verwijst allereerst naar de landelijke maatregelen, maar wil deze indien nodig en waar mogelijk aanvullen.

"Met name waar het gaat om ondersteuning van ZZP'ers hebben we een rol", zegt het collega dat in afwachting van concrete handvatten vanuit het rijk een noodfonds heeft ingesteld voor Tholenaren die van de een op de andere dag geen inkomen meer hebben en daar op korte termijn ook niet in kunnen voorzien. Verder geeft het gemeentebestuur aan dat facturen van ondernemers snelt betaald worden, dat er tot 1 juli uitstel van betaling gevraagd kan worden en dat er tot die tijd geen invorderingsactiviteiten zijn en ook legt Tholen tot die tijd geen nieuwe aanslagen op.

Ook worden leges die betaald zijn voor evenementen die door de coronacrisis niet doorgaan terugbetaald. Uitbaters van de sport- en gemeenschapscentra Haestinge, Wellevaete en Meulvliet hoeven zo lang de maatregelen tot sociale onthouding duren geen huur te betalen. Dat geldt ook voor de Thoolse dorpshuizen. Ook verenigingen krijgen tot minstens 1 juni geen facturen. "Als de maatregelen van sociale onthouding verlengd worden zullen wij ook onze economische maatregelen verlengen", zegt het college. Tholen gaat verder de ondernemers actief wijzen op landelijke en lokale economische maatregelen. Zowel de landelijke als de lokale hulp gaat direct in. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief