Nieuwe regels op THolen voor inzameling oud papier en karton

THOLEN - De gemeente Tholen hanteert nieuwe regels met betrekking tot de inzameling van oud papier en karton. Dat komt door de aangescherpte maatregelen die het kabinet maandag aankondigde. 


Eerder besloot de gemeente al dat de huis-aan-huis inzameling van oud papier tot en met 6 april opgeschort zou worden. Dit is nu verlengd tot en met 1 juni. Bewoners van kernen waar voorheen huis-aan-huis inzameling was, kunnen hun oud papier naar een brenglocatie brengen.

Brenglocaties

Ook met betrekking tot de brenglocaties zijn er wijzigingen. Om een nog grotere drukte bij de milieustraat te voorkomen, blijven de volgende brenglocaties geopend: Tholen - Molenvlietsedijk, Scherpenisse - Spuidamstraat (geopend op zaterdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur), Stavenisse - Pilootweg, Oud-Vossemeer - Bou Kooijmanstraat.

De vrijwilligers zorgen dat de containers geopend en weer gesloten worden. De containers blijven dus tijdens de reguliere tijden geopend. Inwoners wordt nadrukkelijk gevraagd het oud papier zelf in de zeecontainer te zetten. De vrijwilligers zullen dit daarna niet meer verplaatsen of verder opstapelen. De brenglocaties aan de Westvest in Sint-Maartensdijk en aan de Deestraat in Poortvliet zijn gesloten.

Milieustraat

De milieustraat is vooralsnog open. Hier zijn vanwege drukte wel langere wachttijden en extra verkeersregelaars aanwezig. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief