Afbeelding
Foto: Iman Fase

De dag na de verwoestende brand...

Door: Vera de Geus 112 Meldingen

POORTVLIET - Er is zo goed als zeker asbest vrijgekomen bij de brand in een schapenschuur in Poortvliet. Toch is er geen gevaar voor de omgeving. Dat zegt Veiligheidsregio Zeeland. De brandweer koos ervoor om de brand gecontroleerd haar gang te laten gaan.

Vrijdagavond is een enorme brand ontstaan in een schapenschuur aan de Bram Groenewegeweg. Het ging om grote een uitslaande brand. Hulpdiensten van het hele eiland en daarbuiten kwamen massaal ter plaatse. Er waren meerdere explosies te horen. 

Rond 21.30 uur kwam de melding binnen. In eerste instantie werd gecommuniceerd dat het om een middelgrote brand ging, maar al snel werd dat opgeschaald naar een grote brand. Diverse voertuigen werden opgeroepen om de brand in de schuur onder controle te krijgen. Er zijn tevens explosies geweest door gasflessen die in de schuur opgeslagen waren. Er is veel publiek op af gekomen. 

De Veiligheidsregio adviseerde mensen uit de rook te blijven. "Als u last heeft van de rook sluit dan ramen , deuren en ventilatie", laat men weten. De omgeving werd afgesloten.  

Update: De veiligheidsregio maakt aan het begin van de middag bekend dat er helaas toch twintig dode schapen zijn aangetroffen. De brandweer zal waarschijnlijk nog de hele dag bezig zijn ter plekke omdat het hooi nog smeult. De wegen zijn inmiddels weer open met uitzondering van de Engelaarsdijk. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief