Afbeelding
Foto: Jose van der Jagt

Bloementeler massaal gesteund door Tholenaren, nu al 30.000 tulpen gered

Door: Vera de Geus

SINT ANNALAND - Duizenden en duizenden bloemen dreigden door de coronacrisis vernietigd te moeten worden. Om ervoor te zorgen dat in ieder geval een deel van de bloemen gered werden, de telers een klein steuntje in de rug kregen en Tholen een beetje gezelligheid in huis, zette Carmen Verburguit Sint Annaland een mooie actie op. Met succes want alleen al op het eiland Tholen zijn 600 bossen en dus 30.000 tulpen gered. 

Ze bemiddelde tussen bloementelers en inwoners van het eiland om zo de bloemen van de kliko te redden. Voor een klein bedrag konden inwoners een flinke bos van  tulpen kopen. Onder andere José van der Jagt uit Tholen zette zich mee in voor dit goede doel en fungeerde als afhaalpunt.

De kopers kregen ene betaalverzoekje om eventuele besmetting te voorkomen. Voor de mensen die niet internetbankieren zorgde ze ervoor dat er een spaarpot klaar stond waar het geld in gedaan kon worden. José is blij dat ze kon bemiddelen. "Het is voor een tuinder die anders heel zijn oogst moet vernietigen, zonde toch?" 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief