Grote vraagtekens over werkzaamheden bij voormalige volkstuintjes

THOLEN - Wat gebeurt er allemaal bij de voormalige volkstuintjes aan het Hertenkamp in Tholen? Dat vraagt Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks zich af. Volgens hem vinden er flinke werkzaamheden plaats terwijl het college eerder toegezegd zou hebben dat er géén woningbouw zou plaatsvinden. Volgens Dekkers hebben inwoners van Tholen echter het vermoeden dat er wel degelijk gewerkt wordt aan woningen en een parkeerterrein. "Verschillende omwonenden en andere inwoners van Tholen verbazen zich over de grootschaligheid van de werkzaamheden", zo stelt het raadslid. 


De volkstuintjes gaven de gemeente Tholen op een gegeven moment te veel rompslomp. Zo kwamen er veel klachten van huurders en zorgde een en ander voor veel werk voor de gemeente. Om die reden besloot het college dat de volkstuintjes opgeheven moesten worden. Lange tijd was er grote onzekerheid over wat er met het perceel zou gaan gebeuren.

Vermoedens

De grond werd verkocht aan een buurtbewoner die het perceel bij zijn tuin wilde voegen en ook als zodanig wilde gebruiken. B&W gaf destijds al aan geen woningbouw op de grond toe te staan. Dat is zo vastgelegd dat ook volgende eigenaren van de grond daar niet mogen bouwen. Toch is Dekkers er niet gerust op. De werkzaamheden die nu plaatsvinden zijn volgens hem grootschalig. "Ook vinden er op dit moment grootschalige grondverplaatsingen plaats op de voormalige volkstuintjes aan het Hertenkamp en aangrenzend perceel. Verschillende omwonenden en andere inwoners van Tholen verbazen zich over de grootschaligheid van de werkzaamheden en vermoeden dat er voorbereidingen worden getroffen tot bouw van woningen en een groot parkeerterrein."

Koopcontract

De politieke partij stelde al eerder vragen over de bestemming van het perceel. "Op deze vragen vanuit onze fractie in mei 2019 werd duidelijk door het college aangegeven dat op deze aangekochte percelen geen woningbouw mag plaatsvinden", zo blikt Dekkers terug. "Dit heeft het college vastgelegd in het koopcontract middels een kwantitatieve verplichting die zakelijke werking heeft en dus ook op opvolgende eigenaren van toepassing is. Er blijken vanuit verschillende bronnen geluiden te horen dat er wel degelijk overgegaan zal worden tot aanleg van een groot parkeerterrein en de bouw van een of meerdere woningen."

De gemeente Tholen kon nog niet inhoudelijk reageren. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES