Kunst op tegel, een persoonlijk cadeautje, speciaal voor jou.
Kunst op tegel, een persoonlijk cadeautje, speciaal voor jou.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden…

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

OUD-VOSSEMEER - Het doet wat met me. Binnen blijven, contact vermijden, afstand houden. Normaal vult mijn week zich met mijn werk als zorgprofessional. Creatieve coaching, begeleiding, 1 op 1 of in groepen. Nu is de agenda nagenoeg leeg. Tekenles voor kinderen, workshops (er stond voor het eerst een babyshower workshop gepland), open atelierdagen, Sjors Creatief en kinderfeestjes. Nu even allemaal niet. Wel online, op afstand. Dat voelt goed, maar anders. Wat mis ik de gezelligheid, de persoonlijke gesprekken, de mensen in mijn atelier, de high tea's, de kinderen en tieners aan tafel, spullen klaarzetten, spullen opruimen. Ik mis het echt.

Maar juist nu kan ik me richten op mijn kunst. Kunst met passie en gevoel. Emotie en chaos, het staat voor creativiteit. Zo geeft deze ongewone periode mij nieuwe inzichten én tijd om mijn kunst op tegels verder uit te breiden. Tijd voor ontwerpen, proberen, verfijnen. Eerder haalde ik inspiratie uit mijn reis naar Lapland. Natuur, stilte en genieten van het moment. En deze stilte is er nu ook. Genieten doe ik nu van mijn omgeving. Dichtbij huis, lokaal. Zo gaf de berenjacht mij geweldige inspiratie om de beren, binnen in huizen, vast te leggen op tegels. En mijn opruimwoede en de daarbij horende opknapbeurt van onze bovenverdieping geeft mij inspiratie om de tegels te verwerken in het interieur. Want wat staan ze mooi in elk huis. Als individuele tegel of als serie. Een beeldend verhaal op mini formaat. Tegels als kleine prentenboekjes. Ik geniet ervan.

Het verhaal? Dat bedenk ik zelf. Het andere deel, dat bedenk jij er zelf bij… Zelf een verhaal bedenken? Bestel dan een 'do it yourself' pakket en ontvang een doosje met tekenmateriaal en een tegel om zelf jouw gevoel vast te leggen. Jouw eigen tegel wordt dan door mij afgebakken.

Mijn oven draait overuren, de penstreken gaan soepel, het poeder van de meekrap vindt zijn weg…

De webshop is open en bestellen kan via de telefoon, social media, of per mail. Want natuurlijk ben ik wel gewoon online bereikbaar. Bereikbaar voor jullie verhalen. Jullie beren. Jullie huizen. Jullie eigen creativiteit. Zichtbaar op een persoonlijk tegeltje. Een tegel die je, over een aantal jaar, terug laat denken aan deze bijzondere periode.

Moederdag

Zondag 10 mei. Een speciale dag. Maar dit jaar waarschijnlijk anders dan voorgaande jaren. Wil jij jouw moeder toch in het zonnetje zetten? Denk eens aan onderstaande bijzondere cadeaus.

- Cadeaubon. Gewoon makkelijk. Altijd goed.

- Scherfketting. In eigen lievelingskleuren. Let op: binnenkort winactie op Facebook.

- Kunst op tegel. Een verhaal naar wens.

- Workshop voor one: samen in mijn atelier gaan we, met afstand, aan de slag met een eigen creatie.

- Do it yourself pakket: een luxe doos met daarin alle materialen om zelf een tegel te maken.

Een cadeau voor oma, tante, zus, vriendin of een ander speciaal persoon kan natuurlijk ook.

Kunstwerkplaats Art-co

Rianne van Duivenbode, Marehoekstraat 29, 4698 BR Oud-Vossemeer

06-26088532, info@art-co.nl, www.art-co.nl

https://www.facebook.com/kunstopbord/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief