Afbeelding

REGULIER Extra buurtonderzoek rond familiedrama Dasseburcht

Door: Peter Houtepen Actueel

ETTEN-LEUR - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het gezinsdrama aan de Dasseburcht in Etten-Leur waarbij op zaterdag 28 maart vier familieleden om het leven kwamen, gaat een aanvullend buurtonderzoek doen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Buurtbewoners hebben woensdag een brief ontvangen. Hierin staat dat het rechercheteam graag met hen in contact komt. Normaliter gaat het rechercheteam langs de deur voor het stellen van een aantal vragen, maar vanwege de coronacrisis kiest het team er voor de buurtbewoners op deze manier te benaderen.

Gruwelijke ontdekking

Agenten gingen op zaterdag 28 maart aan het eind van de middag naar de woning aan de Dasseburcht omdat een familielid geen contact met de bewoners kreeg. In het huis deed de politie een gruwelijke ontdekking en trof twee kinderen (2 en 6 jaar), hun moeder (31) en oma (64) dood aan. Ze waren door een misdrijf om het leven gekomen. 

Verdachte

De 33-jarige vader van de kinderen was niet aanwezig in het huis, waarna een zoekactie naar hem werd gestart. Met behulp van enkele getuigen kon de man op dinsdag 31 maart in Etten-Leur aangehouden worden. Omdat hij verdacht wordt van het gezinsdrama, zit hij in voorlopige gevangenschap. Begin april verlengde de rechtbank die hechtenis met drie maanden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief