Kees en Marianne Plompen
Kees en Marianne Plompen (Foto: )

Thoolse Kees Plompen verrast met lintje

THOLEN - Tijdens de lintjesregen vier Tholenaren verrast met een lintje. Door de huidige maatregelen was het helaas niet mogelijk om het lintje al uitgereikt te krijgen, de uitreiking houden alle heren dan ook tegoed. Wie ook verrast werd is Kees Plompen. De 69-jarige Kees heeft altijd veel voor de jeugd gedaan en ziet het lintje ook echt als een teken van dankbaarheid vanuit de gemeente.Plompen is voor weinig mensen een onbekende. Buiten dat hij zich jarenlang heeft ingezet voor onder andere de jeugd heeft hij ondanks zijn leeftijd ook nog steeds zijn eigen bedrijf. Daarnaast is hij ook nog eens een man met humor, als je hem ontmoet hebt, zul je hem dan ook niet niet snel vergeten.

Steigerbouw
De in Oud-Vossemeer geboren Kees Plompen woont in een prachtig huis deels verscholen onder de Thoolse brug. Al 46 jaar is hij getrouwd met zijn Marianne en samen heeft het stel vier kinderen en 7 kleinkinderen. Kees heeft altijd een aardig druk leven gehad en eigenlijk heeft hij het nog steeds niet echt rustig. Hij leerde voor machinaal houtbewerker/timmerman en na het behalen van zijn diploma wilde hij graag aan de slag. Helaas was er alleen door de crisis geen werk en Plompen besloot tijdelijk bij Bruijnzeel aan de slag te gaan. In 1970 kon hij gaan werken in de drainage om vervolgens als gasfitter aan de slag te gaan. Daarvoor moest hij met de boot naar Schouwen-Duiveland en het was op die boot waar hij zijn Marianne tegen kwam. Het stel trouwde in 1973 en inmiddels was Kees waterleidingfitter geworden. Toen zijn derde kind geboren was besloot Kees vanwege omstandigheden opzoek te gaan naar een andere baan. Hij kon terecht in de bouw en moest stenen naar de metselaars rijden. “Het was heel zwaar werk maar soms als ik eerder klaar was mocht ik wat helpen in de steigerbouw”, vertelt Kees. Het bedrijf ging uiteindelijk failliet en Kees kon naar een bedrijf in Middelburg. Ditmaal als steigerbouwer waar hij zich opwerkte tot assistent uitvoerder. In 2000 begon hij zijn eigen bedrijf, Plompen Steigerbedrijf. Daarbij had hij ook nog eens een bedrijf waarbij hij met groenten en fruit langs de deuren ging. “Het was altijd een wens van mij om als groenteboer aan de slag te gaan. Helaas moest ik hier mee stoppen vanwege gezondheidsproblemen”, vertelt Kees.

Voorzitter

Buiten zijn toch al drukke werkzaamheden vond Kees altijd tijd om iets voor zijn medemens te doen. Zo is Kees al jaren mantelzorger voor diversen personen uit zijn omgeving en werkte hij ook veel met Wajongers in zijn bedrijf om hen zo een kans te bieden. Kees stond aan de wieg van Hengelsportvereniging het Scharretje en was daar tevens maar liefst 14 jaar voorzitter. Hij heeft heel wat kinderen leren vissen. Hij is 20 jaar lid geweest van het Sint-Nicolaascomité, was er secretaris en later voorzitter. Hij zorgde er ook voor dat Sinterklaas jarenlang veilig aan kon meren aan het Veer. Vaak kostte het uren om een steiger te bouwen maar hij deed het met veel plezier. Kees vertelt hierover: ’Ik genoot van de jeugd en de snoetjes van de kinderen met Sinterklaas”. Twaalf jaar lang was hij daarbij ook nog eens vrijwilliger bij de OranjeStichting en werd daar tevens ook voorzitter. Ook voor het Vosmeer 2000 was Kees in te zetten als voorzitter.

Spijtig
Kees vind het erg spijtig dat hij zijn vrijwilligerstaken op heeft moeten geven wegens gezondheidsproblemen maar aan achter de geraniums zitten moet hij niet denken. Hij runt nog steeds zijn bedrijf in de steigerbouw en is iedere morgen al vroeg in zijn schuur te vinden. Afgelopen maart bestond zijn bedrijf 20 jaar, helaas was ook hier vanwege de Corona geen feestje mogelijk.

Bescheiden
De nuchtere Kees is blij met het lintje, de verrassing was erg groot. Maar Kees is ook bescheiden. “Ik vind het prachtig, maar er zijn mensen die het meer verdienen als ik. Dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in de maatschappij, daar had ik al mijn plezier van. Het was mijn lust en mijn leven”, aldus Kees.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Operators

Bergen op Zoom

Bessenplukkers

Kwadendamme

Operators

Bergen op Zoom

Medewerker technische dienst

Yerseke

Teamleider verpakking

Steenbergen