Foto:

Route naar Milieustraat Tholen iets anders om overlast te beperken

SINT MAARTENSDIJK - Medewerkers van de milieustraten zien dat het drukker dan ooit is. Dat is ook het geval in de gemeente Tholen. Aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk staat dikwijls een lange rij van auto's, bestelbusjes en aanhangers, omdat mensen massaal aan het opruimen en klussen slaan nu zij zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Voor de overige bedrijven op het Smerdiekse bedrijventerrein is de file voor de milieustraat vaak hinderlijk. Daar heeft de gemeente Tholen de route aangepast. Mensen dienen nu achter het bedrijvenverzamelgebouw langs te rijden. 


Sinds de maatregelen in verband met de coronacrisis zijn ingevoerd is het druk bij de milieustraten in Zeeland. Files van meer dan een kilometer zijn geen uitzondering. Directeur van de Zeeuwse Reinigingsdienst Paul Marinissen heeft naar eigen zeggen nog nooit zoiets meegemaakt. “Het is overal een gekkenhuis. Het is al vanaf het begin van de crisis ongekend druk. Meestal is het alleen zo druk na bijvoorbeeld Hemelvaart. Het is nog nooit voorgekomen dat het zo druk over zo'n lange periode. Er staan enorme wachtrijen en de files zijn soms meer dan een kilometer lang” zo zei hij eerder in de Bode. 

Regels

Marinissen verwachtte vorige maand niet dat drukte op korte termijn af zou nemen. Er werd door de ZRD dan ook geïnvesteerd in extra maatregelen. Nog steeds geldt de oproep: kom niet met het hele gezin. Kinderen moeten sowieso in de auto blijven. Sorteer al het afval zoveel mogelijk thuis, zodat je de straat snel weer kunt verlaten. De medewerkers attenderen mensen als het nodig is op de regel van anderhalve meter afstand. "Ook staat het duidelijk aangegeven op de hesjes die zij dragen en op de borden. Het is belangrijk dat onze medewerkers gezond blijven als we het overeind willen houden. Zij willen zich graag blijven inzetten, maar dan moeten de bezoekers wel meewerken", aldus Marinissen. 

Leed

Volgens wethouder Corniel van Leeuwen is het sinds deze week wat minder druk bij de milieustraat aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk. "Ook Thoolse inwoners zijn druk aan het opruimen en klussen geweest. De meivakantie is achter de rug, de kinderen zijn sinds lange tijd weer naar school. Toch hebben gemeend tegemoet te moeten komen aan het verzoek van bedrijven in de nabije omgeving van de milieustraat. De lange rijen voor de deur zijn niet prettig en zorgen voor overlast voor deze ondernemers. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom zijn er verkeersborden geplaatst om verkeer voor de milieustraat langs het bedrijvenverzamelgebouw te laten rijden. Zo hopen we het leed wat te beperken.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES