Foto: Simon Nieuwkoop

Tholen overhandigt profielschets nieuwe burgemeester aan Commissaris van de Koning

THOLEN  - De profielschets voor de nieuwe burgemeester dinsdagavond tijdens een extra raadsvergadering overhandigd aan de Commissaris van de Koning, Han Polman. Ook werden de leden van de vertrouwenscommissie benoemd.


De gemeenteraad heeft de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Dinsdag 12 mei werd deze aangeboden aan de Commissaris van de Koning, Han Polman.

Van de Velde - De Wilde

Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde stopt half november na haar eerste termijn als burgemeester van Tholen. Zij maakte dit eind 2019 al bekend. Ger van de Velde-de Wilde werd op 15 november 2014 benoemd als burgemeester van de gemeente Tholen. Eerder was zij burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Goedereede en waarnemend burgemeester van de gemeente Albrandswaard. De aankondiging geeft de gemeenteraad ruime tijd om in 2020 samen met de Commissaris van de Koning op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor Tholen.

Bruggenbouwer

Inmiddels is er een profielschets vastgesteld, een soort verlanglijstje vol kwaliteiten die de nieuwe burgemeester zou moeten hebben. Een greep uit het uitgebreide document; Men pleit voor een pragmatisch verbinder met empathie voor het DNA van Tholen en haar inwoners. Onze burgemeester heeft gezag van nature en roept met zijn authentieke optreden respect op. Ook zoekt de gemeenteraad een bruggenbouwer: "Tholen verplaatst op dit moment zijn regionale focus van West-Brabant naar het Zeeuwse. Onze burgemeester fungeert daarbij als vooruitgeschoven post, als ambassadeur en als bruggenbouwer. Hij verstaat het spel van geven en nemen, zonder het belang van Tholen uit het oog te verliezen." 

Woning

Verder moet de burgemeester onafhankelijk, coachend en samenbindend zijn evenals proactief, doortastend en kordaat. "Hij toont lef, neemt initiatief en treft maatregelen om het (lokale) veiligheidsgevoel te vergroten. Men wil ook een burgemeester die Tholen begrijpt en de eigenheid van de verschillende kernen en verschillende culturen. Tholen hoeft geen eindstation te zijn", zo staat omschreven. Tenslotte moet de burgemeester direct in de gemeente Tholen komen wonen. Er is echter geen ambtswoning beschikbaar. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES