Foto:

Zilveren Erepenning voor Henk Nieuwenhuis

THOLEN - Een bijzondere verrassing voor Henk Nieuwenhuis. Burgemeester Ger van de Velde - De Wilde liet hem vandaag via beeldbellen weten dat hij de Zilveren Erepenning krijgt. Dit is een vorm van waardering voor inwoners die zich inzetten voor de gemeenschap. Nieuwenhuis is dan ook geen onbekende op het eiland. 


De week is bijzonder begonnen voor de Thoolse Henk Nieuwenhuis. Maandagochtend om 11.30 uur is aan de heer H. Nieuwenhuis via beeld bellen kenbaar gemaakt door de burgemeester van Tholen dat hij een erepenning ontvangt. De erepenning met bijbehorende draaginsigne en oorkonde zijn op een eerder tijdstip afgeleverd bij hem thuis dus Nieuwenhuis kon deze direct bewonderen.

Bijzondere bijdrage

Het Thoolse college heeft deze maand besloten Henk Nieuwenhuis, de zilveren erepenning van de gemeente Tholen toe te kennen, als blijk van waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet als gemeenteraadslid en voor diverse vrijwillige functies een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid in de gemeente Tholen.

Zo was hij van 1989 tot 1992 voorzitter bij voetbalvereniging Tholense Boys. Verder zat hij in het bestuur en gaf hij 30 jaar lang training bij volleybalvereniging AVC’87 (voorheen Amigos en Thoolse Volleybal Club (TVC). Nieuwenhuis is lid van de Beheerscommissie van sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet en vrijwilliger bij Meet de Locals, een organisatie die faciliteert aan Amerikaanse toeristen die op doorreis zijn. Verder was hij stadsgids in Tholen-stad, vrijwilliger bij Bieb in de Buurt in Tholen van 2015 tot 2020. Nieuwenhuis was ook medeoprichter en voorzitter van Thover. Eerder was hij acht jaar lang raadslid. Op korte termijn volgt een interview met Henk Nieuwenhuis. 

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




FOTOSERIES



 

Vacatures

Bessenplukkers

Kwadendamme

Medewerker technische dienst

Yerseke

Productiemedewerker

Tholen

Operators

Bergen op Zoom

Technicians

Bergen op Zoom