Afbeelding

Coronalijn voor Thoolse senioren die corona hebben (gehad)

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Vanaf dinsdag 2 juni beschikt Tholen over een speciale telefoonlijn voor Thoolse senioren van 70 jaar en ouder die corona hebben of hebben gehad. Het is een lotgenotenlijn waar zij iedere dinsdag- en donderdagochtend hun angst en onzekerheden kunnen delen met de vrijwilligers die allen getroffen zijn geweest door het virus. De Coronalijn 70+ Tholen is een burgerinitiatief en wordt ondersteund door de gemeente Tholen. 

De Coronalijn 70+ Tholen is speciaal voor bewoners van het eiland en is bedoeld als een vorm van lotgenotencontact voor mensen van 70 jaar en ouder die getroffen zijn (geweest) door het Coronavirus. "De vrijwilligers aan de telefoon zijn leeftijdsgenoten en hebben zelf Corona doorgemaakt. Zij willen de bellers een luisterend oor bieden en een hart onder riem steken", aldus de gemeente Tholen.

Loketten

De lotgenotenlijn is vooral bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan over het virus, de gevolgen en de angsten, maar de gemeente Tholen benadrukt dat de vrijwilligers van de Coronalijn in contact staan met de lokale zorgloketten: "Op die manier kunnen zij verwijzen als blijkt dat mensen een helpende hand nodig hebben."

Steun

De Coronalijn 70+ Tholen is ook bereikbaar voor mantelzorgers of andere directe naasten", zo laat de gemeente weten. Op die manier kan de speciale telefoonlijn voor velen wat extra steun geven.

De Coronalijn 70+ Tholen is bereikbaar op dinsdag en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur via nummer 06-34112554. Het gaat om een burgerinitiatief dat de gemeente graag ondersteunt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief