Archieffoto: Remko Vermunt

CDA: 'Is de veiligheid van kinderen gegarandeerd bij zwemmen in De Spetter?'

THOLEN - Michael Schoonen van het CDA heeft het college van burgemeester en wethouders om duidelijkheid gevraagd met betrekking tot de procedure die gecommuniceerd is rond zwemmen voor de jeugd in zwembad De Spetter. 


"Gelukkig is het straks weer mogelijk om meer gebruik te maken van het zwembad", stelt Schoonen. "Kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar mogen zonder begeleiding van een ouder zwemmen. De kinderen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Als fractie van het CDA willen wij graag duidelijkheid met betrekking tot de procedure die gecommuniceerd is. Het is erg belangrijk dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd is en dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij de medewerkers van het zwembad komt te liggen."

Controle

Schoonen wil van het college weten hoe de medewerkers van het zwembad controleren dat de kinderen die komen zwemmen ook daadwerkelijk een diploma hebben. Verder wil hij duidelijkheid over het aantal kinderen dat per dag maximaal toegelaten wordt in het zwembad en of daarbij ook gekeken wordt naar een verdeling van leeftijdscategorieën.

Verantwoordelijkheid

Voorts stelt het CDA-lid of het wenselijk is dat kinderen onder de 10 jaar zonder ouders zwemmen in het zwembad. "Waarom is er niet gekozen om kinderen in deze leeftijd onder begeleiding van één ouder te laten zwemmen?"

Tot slot wil Schoonen weten of medewerkers de verantwoordelijkheid van de ouders overnemen met betrekking tot  de veiligheid van de kinderen en hoe deze gewaarborgd wordt, en of deze medewerkers van het zwembad meegenomen zijn in het opstellen van de procedure.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief