Archieffoto: Iman Fase

Recreatief zwemmen voor kinderen in gemeentelijke zwembaden weer mogelijk

THOLEN - Met ingang van maandag 6 juli gaat in de gemeentelijke zwembaden De Spetter in Tholen en Hestinge in Sint-Maartensdijk het recreatief zwemmen van start voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar. Zij dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma. 


Om te voorkomen dat het te druk wordt in de baden, wordt het recreatief zwemmen aangeboden in tijdsblokken. Er is in de huidige omstandigheden gekozen voor deze leeftijdscategorie omdat op deze manier een groot deel van de doelgroep gebruik van de zwembaden kan maken. "Door alleen deze leeftijdscategorie toe te laten kunnen er per tijdsblok 100 kinderen op het zwembad worden toegelaten. Als dit goed gaat, kan dit aantal nog worden verhoogd naar 120 tot 150 kinderen", laat de gemeente Tholen weten.

Kinderen die geen zwemdiploma hebben, kunnen niet toegelaten worden in het zwembad. Dat betekent ook dat het peuterbad voorlopig niet open gaat. Banen zwemmen blijft mogelijk en is voor iedereen toegankelijk. Hiervoor liggen de inschrijflijsten op de zwembaden.

Op de gemeentelijke website is alle informatie omtrent de openingstijden, tarieven, voorverkoop en online reserveren te vinden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief